Så här uppgraderar BIOS med någon Floppy

September 28

Så här uppgraderar BIOS med någon Floppy


Alla datasystem styrelser --- eller moderkort --- har ett litet chip på dem kallas BIOS. Detta är datorns låg nivå hjärnor, utan vilken det inte skulle fungera. Som tillverkare upptäcka små buggar i deras BIOS-programvara, de distribuera uppdateringar för att åtgärda dem.

BIOS kan uppdateras genom att köra ett litet program som ändrar BIOS till den nya versionen. Den traditionella enhet för att installera BIOS-uppdateringen är en diskettenhet. För dem vars dator har ingen sådan enhet, kan ett USB-minne kan användas för att utföra samma uppgift.

Instruktioner

1 Köp ett USB-minne, lätt tillgänglig från de flesta butiker kontorsmaterial. USB-minnet måste framställas före uppdateringen. Sätt in USB-flashminnet i datorn. Dubbelklicka på "Den här datorn" -ikonen. Notera enhetsbokstav tilldelad av Windows för USB-flashminnet. Detta kommer att visa upp som en enhetsbokstav som aldrig funnits tidigare på datorn.

2 Högerklicka på USB-minne och välj format. Formatera den till FAT32 och klicka på OK. Formatering tar bara några sekunder. Detta gör det möjligt för datorn att känna igen USB-flashminnet efter installationen av startprogramvaran.

3 Gå till ditt moderkort tillverkarens hemsida. Denna tillverkarens namn finns med i din bruksanvisning. Om du har köpt systemet från en stor tillverkare, är allt du behöver modell av din dator när man går till bolagets hemsida. När på hemsidan, titta i kategorin BIOS-uppdateringar och hämta den senast tillgängliga uppdateringen.

4 Expandera Bios.zip. För alla Windows operativsystem från XP framåt, dubbelklicka på zip-filen. När du tillfrågas var du vill placera filen, spara den till skrivbordet för att göra det lättare att hitta när det behövs. Filen kommer att visas som en mapp på skrivbordet och behåller samma namn.

5 Ladda ner programmet Unetbootin till skrivbordet. Det kräver ingen installation; Det är en körbar fil. Dubbelklicka på filen och när den öppnas väljer fördelning från toppmenyn. Välj "FreeDOS." Välj din flash-enhet, klicka på "OK" och låt den installeras. Välj "Nej" på frågan om du vill starta om nu.

6 Dubbelklicka på mappen som BIOS uppdateringen uppackade på skrivbordet. Det kommer att öppna och visa alla filer som behövs för att installera uppdateringen. Välj alla filer och kopiera dem till USB-flashminnet. När du startar måste du tala om för din dator att starta från USB-enheten. Välj thanterare från huvud Bios skärmen. När den startar kommer du att se enhetsbokstaven uppmana blinka på skärmen. Skriv in namnet på filen för att uppdatera BIOS. Det brukar kallas flash.exe eller aflash.exe. Själva filen som krävs för att köra kommer att listas i en textfil i zip-filen. Det kommer att gå igenom uppdateringsprocessen och installera den nya uppdateringen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com