Vad orsakar internetsidor för att omdirigera?

May 1

Vad orsakar internetsidor för att omdirigera?


En omdirigering inträffar när en besökare till en webbadress hamnar på en annan adress. Detta beror inte på att användaren klickar på en länk eller skriva in en ny adress. Generellt omdirigeringar är automatisk och bortom kontroll av Internetanvändare.

flyttat hemsidor

Omdirigeringar som inrättats av webmasters vid instruktionerna från ägaren av webbplatsen. Den främsta orsaken till denna åtgärd är att en webbsida har flyttat. Ibland en hel webbplats rörelser och alla samtal till någon sida på den webbplatsen måste vidarebefordras till den nya platsen. Vanligtvis en webbplats flyttas eftersom företaget som äger den har bytt namn. Detta kan antingen bero på en marknadsföringsstrategi eller eftersom företaget har fusionerats med eller tagits över av ett annat företag. I dessa fall har företaget inte vill förlora den trafik som vunnits från reklam och sökmotor registrering på den gamla adressen. Så alla som besöker den ursprungliga adressen kommer att vidarebefordras till den nya adressen.

flyttat Sidor

Ibland företag måste omorganisera sina webbplatser, skapa nya menyalternativ och placera gamla sidor på nya platser inom samma plats. I dessa fall, alla besökare följer en länk till den gamla sidan måste kopplas till platsen för den nya sidan.

andra skäl

Ett företag kan ha många olika webbdomäner för att täcka alla sina aktiviteter. Det kan ha en domän speciellt för en presenterad produkt, eller det kan marknadsföra sina tjänster under företagets namn och även under handelsnamnet. Många företag att konkurrenter inte kan utnyttja tillbud och köpa upp liknande adresser. Till exempel behöver bra sajt för att köpa "www.greatsite.com" och även "www.greatsite.net", "www.greatsite.org", "www.greatsite.co.uk" och så vidare. Det skulle också behöva omfatta alla former av interpunktion och felstavning, så det skulle köpa "www.great-site.com" och "www.gratsite.com," till exempel. Snarare än att kopiera platsen för varje domän det äger, omdirigerar företaget besökare på dessa sekundära domäner genom till platsen vid huvud domännamn.

Genomförande

Webmastern sätter upp omdirigeringen i ett antal olika sätt. En enkel skärm säga: "Denna webbplats har flyttat till [den nya adressen]," är den enklaste formen av manuell omdirigering. En bit kod i konfigurationen av webbplatsen kan översätta en Web domän till en annan, på så sätt ändra alla inkommande begäranden till den nya adressen. Den huvudsakliga metoden är att använda en Hypertext Transfer Protocol (HTTP) omdirigeringskoden. HTTP har ett antal koder som webbläsare förstår. Dessa kan genomföra antingen en tillfällig omdirigering eller en permanent omdirigering.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com