Hur man använder Microsoft Media Center

May 8

Hur man använder Microsoft Media Center


Microsoft Windows Media Center, en allt-i-ett PC underhållning ansökan ingår i Windows XP Media Center Edition paketet. Windows Media Center kan du hantera och visa bilder och videor på din dator eller TV och lyssna på musik, samt använda en fullt fungerande digital videobandspelare (DVR) liknande TiVo. När den används med ditt hemunderhållningssystem, gör att Windows Media Center dig att ha hela din mediesamling finns på ett ögonblick.

Instruktioner

1 Se till att ditt kort TV-tuner är kompatibel med Windows Media Center. Du hittar den här informationen i TV-mottagaren dokumentation eller på tillverkarens webbplats, men de flesta tuner kort är kompatibla.

2 Anslut din Windows Media Center PC till TV: n med hjälp av din TV-mottagare kortets utgångar. Det finns typiskt flera utgångar på en tuner kort, varav ett ska arbeta för din TV. De vanligaste utgångarna är koaxiala, S-Video, VGA och HDMI, de två sistnämnda används endast på HDTV. Vid användning av VGA eller S-videokablar, kom ihåg att du också kommer att behöva ansluta kablar från TV-tuner kortets ljudutgångar till TV: n.

3 Anslut din TV-antenn eller set-top box till TV-kortet ingångar, som vanligtvis koaxial, komposit eller HDMI. Du kommer också att behöva ansluta en fjärrsensor till-kort och din set-top box, efter fjärrsensorn tillverkarens manual. Fjärrsensorn gör att du kan använda en fjärrkontroll för att interagera med både datorn och set-top-box.

4 Slå på datorn och när Windows har startat, startar Windows Media Center.

5 Gå till "Inställningar> TV> Konfigurera TV-signal" och följ instruktionerna på skärmen för att ställa in den primära Windows Media Center funktionen i inställningsguiden.

6 Gå till "Inställningar> TV> Guide> Konfigurera programguiden." Därifrån ange ditt postnummer och sedan din kabelleverantör så att Windows Media Center kan hitta lämplig styrinformation. Tänk på att en Internetanslutning krävs för datorn att erhålla styrdata. När nedladdningen är klar, är du redo att börja surfa kanaler, pausa direktsänd TV, och spela in dina favoritteveprogram.

Tips

  • När du installerar fjärrsensor med din set-top box, måste du placera IR styrkabel, som vidarebefordrar fjärr signaler till din set-top box. Lokalisera fjärrsignalmottagaren på digitalboxen kan vara svårt, men det är typiskt dold bakom en mörk bit av genomskinlig plast, som du kan hitta med hjälp av en ficklampa.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com