Definition av Voice-Over-Internet Protocol

January 24

Definition av Voice-Over-Internet Protocol


Voice over Internet Protocol (VoIP) är en kommunikationsteknik som gör det möjligt för telefontjänst som ska tillhandahållas under en Internet-anslutning. VoIP är också ibland kallas IP-telefoni, Internet-telefoni eller Voice over Broadband.

Fungera

VoIP-tjänster fungerar genom att digitalisera ljud och överföra den över en Internet-anslutning. Detta motsätter sig klassiska telefoner mark linje, som skapar en analog anslutning mellan användare.

Samtal till icke-VoIP-telefoner

Även om VoIP är en digital tjänst, de flesta VoIP tjänsteleverantörer tillåter fortfarande för samtal till vanliga telefoner. VoIP-operatören översätter helt enkelt den digitala ljudöverföring från VoIP-telefon till en normal analog signal som telefonnätet används.

VoIP och bredband

VoIP kräver att du använder en bredbandsanslutning till Internet. Långsammare Internetanslutningar såsom uppringd ger inte den erfordrade bandbredden för att sända digitala ljuddata.

fördelar

VoIP-tjänsten är oftast mycket billigare än vanlig telefon service. VoIP-tjänsten också ofta innehåller många funktioner som vanliga telefoner mark linje inte.

VoIP och 911

Inte alla VoIP tjänsteleverantörer tillåter direkta samtal till 911. Detta kan göra det farligt att använda VoIP som din enda telefonlinje. För mer information, se FCC VoIP 911 rådgivande kopplad i slutet av den här artikeln.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com