Skillnad i SDR och DDR

January 19

Skillnad i SDR och DDR


Datorminne kommer i alla möjliga storlekar och former. SDR och DDR RAM-chips är inget undantag. Det finns dock betydande skillnader mellan de två typerna av datorns minne, och det var en av de mönster som förebådade utvecklingen av andra. Språnget i designen mellan SDR och DDR marker är märkbar.

Definierad

Ur ett tekniskt perspektiv, både SDR och DDR marker är SDRAM. SDR-minneskretsar är en äldre, tidigare minne chipset konstruktion som heter SDRAM. Minnet tillhandahåller förmågan för en dator för att lagra data så att den inte måste hålla att referera till hårddisken, vilket är en långsammare process. DDR står för double data rate SDRAM. Designen skillnad gör en DDR-chip för att utföra två operationer per cykel i minneschip mot SDR chips.

Historia

SDR marker först såg dagens ljus 1993. De användes som standard av minneschips på datorns moderkort för de kommande sju åren fram till DDR chipset designen släpptes 2000. I detaljhandeln praktiken DDR chipset var den evolutionära förfader av SDR design, bara för att finna sig snabbt föråldrade av ytterligare tre versioner av DDR marker som följde snart efter.

fysiska skillnader

DDR och SDR chips ser i allmänhet på samma sätt i fråga om fysisk form och storlek. Emellertid är deras faktiska anslutningssida som går in i datormoderkort olika. DDR chipset kommer med en 184-pin anslutning bro. SDR chipset arbetar med en 168-pin bro. Senare DDR chipset växte så många som 200 stift för anslutningshastighet och tillgång. I mitten av kortet finns det också en fysisk bit eller skåra saknas på DDR-chips som inte finns på SDR styrkretsar, återigen för att skilja dem. Slutligen DDR chipset är inte bakåtkompatibel och kommer inte att fysiskt införa i en SDR-uttaget, och vice versa.

Fart

På grundval av prestanda skillnaden mellan en SDR och DDR chipset är betydande. DDR chipset crunches och arbetar med dubbel bandbredd trafik mot den i SDR chipset. Medan de båda kan ha samma mängd minnesförbrukning (förutsatt samma storlekar chipset lagring jämförelse) DDR version och få tillgång till data snabbare än SDR designen kan. Detta i sin tur ökar återkallelse funktion processorn och upplevelsen av datoranvändare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com