Hur konvertera en PDF till en JPG Med fri programvara

April 14

Hur konvertera en PDF till en JPG Med fri programvara


Om du har arbetat med elektroniska dokument, sedan någon gång kan du behöva läsa en PDF på skärmen och ville att konvertera den till en bildfil som en JPG. Du kan konvertera en PDF till en JPG använda fri mjukvara tillgänglig på datorns operativsystem.

Instruktioner

På en Mac

1 Öppna PDF med hjälp av programmet Förhandsvisning, tillgänglig under menyn Program.

2 Hit Kommando + S eller välj Spara som på Arkiv-menyn.

3 Från dialogrutan som visas väljer du "JPG" från Document Type menyn. Justera upplösningen som önskas. En lägre upplösning kommer fortfarande skarpa på skärmen och kommer att hålla filstorleken låg, och en högre upplösning skarpa i tryck men ökar filstorleken. Klicka på "Spara" för att avsluta spara den aktuella sidan av PDF.

4 Upprepa denna process för varje sida i PDF-dokumentet du vill konvertera till en JPG.

På en PC

5 Öppna PDF du vill konvertera till en JPG. Tryck på knappen Print Screen för att placera en skärmdump av hela bilden på skrivbordet på din dator virtuella klippbordet.

6 Öppna en gratis bildredigerare. Windows levereras med fri bildredigerings färg, tillgänglig under Tillbehör i programmenyn.

7 På tangentbordet, tryck Ctrl + V för att klistra in skärmdumpen på Paint arbetsområdet. Du kan också välja Klistra in från menyn Redigera. Detta kommer att sätta hela bilden på skrivbordet skärmen, inklusive PDF-bilden på Paint arbetsområdet.

8 Med hjälp av markeringsverktyget i Paint, klicka och dra bilden till det övre vänstra hörnet av arbetsområdet så att alla oönskade bilder ovanför och till vänster om PDF beskärs ut.

9 Rulla till nedre högra hörnet av bilden. Klicka en gång i arbetsområdet så att en liten blå fyrkant visas i det nedre högra hörnet av arbetsområdet. Klicka och dra detta hörn så att alla oönskade bilder nedan och till höger om din PDF beskärs ut.

10 Hit Ctrl + S eller välj Spara i Arkiv-menyn för att spara bilden. Skriv in önskat filnamn och välj JPG från Filformat menyn.

Tips

  • Om skärmen inte kan visa hela PDF-sidan på önskad upplösning, kan du ta flera skärmbilder och gröda och klistra ihop med fri programvara.
  • Detta fungerar bäst för att konvertera en enda sida av en PDF till en JPG. För att konvertera en längre dokument, skapa flera filer för samma dokument.
  • Observera att vissa PDF-filer är avsedda för säker och konfidentiell användning. Använda diskretion i att skapa jpg kopior som kan ses av alla datorer.
  • Skapa JPG bilder från PDF-filer med hjälp av skärmdumpar eller PDF-filer som utformats enbart för webb-användning kan ge webb-upplösning kopior som ofta dyker upp suddig i tryck. För att skapa en högupplöst JPG från en PDF, kommer du troligtvis att behöva använda programvara som inte är fri med operativsystemet som Adobe Acrobat eller Photoshop.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com