Hur man installerar en gratis testversion för Microsoft Windows XP

June 8

Microsoft erbjuder vissa versioner av Windows XP som en gratis testperiod. Dessa versioner kommer färdigförpackade med vissa datorer. Du kan begära en gratis Windows XP studie vid köp från återförsäljare som Dell, HP och Gateway. Fri rättegång kan du helt testa Windows XP för 120 till 180 dagar. Vid slutet av försöket, kommer du att ha möjlighet att köpa en licenskoden eller installera ett nytt operativsystem. Installera Windows XP är extremt enkel, med en guidad guiden under större delen av processen.

Instruktioner

1 Säkerhetskopiera alla filer innan du börjar. Du kan behöva formatera om datorn under processen. Läs alla instruktioner som följde med alla nedladdade versioner. Nedladdningar kan behöva brännas till disk innan de kan installeras. Detta kommer att vara specifika för varje version och beror på var du har hämtat rättegången.

2 Sätt i installationsskivan eller dubbelklicka på den nedladdade filen för att starta installationen rättegången. Välj om du vill uppgradera ditt system eller göra en ren installation.
Du kan bara uppgradera om du kör ett äldre operativsystem såsom Windows 98 eller om den aktuella versionen av XP installerat är äldre än testversionen.
Datorn startas om när du har gjort ditt val.

3 Tryck på "F8" för att godkänna licensavtalet. Bestäm var att installera rättegången. Om du uppgraderar, välja den aktuella partitionen och gå vidare till steg 4.
Om du utför en ren installation av Windows XP, välj en tom partition, en med något operativsystem installerat, eller formatera den aktuella partitionen. Formatera väljer partition, tryck på "D" och sedan "L." Tryck på "C" för att skapa en ny partition. Använd standard partitionens storlek. Välj "Formatera partitionen med filsystemet NTFS." Formatering kan ta upp till 30 minuter.

4 Låt prov ställa in Windows XP att kopiera nödvändiga installationsfilerna. Denna process körs automatiskt.

5 Ange dina Regionala och språkinställningar när det efterfrågas. Detta inkluderar att ange ditt namn, organisation, och licensnyckel. Du kommer också att ange din tidszon och datornamn. När du uppmanas ange någon nätverksinformation, såsom nätverk och arbetsgruppsnamnen.

6 Låt installationen för att avsluta och tryck på "OK" när du ombeds att ändra bildskärmsinställningar. Tryck på "OK" igen och följ de återstående guiden för att aktivera ditt prov. Du behöver en aktiv Internet-anslutning för att aktivera.

Tips

  • Om du inte har en aktiv Internet-anslutning, har du 15 till 30 dagar för att aktivera. Du kan hoppa över den initiala aktiveringen.
  • Inte starta om datorn manuellt under installationen. Detta kommer korrupta installationen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com