En guide för hantering av datorkomponenter

February 20

En guide för hantering av datorkomponenter


De interna komponenter som utgör en dator göra alla dessa intrikata och nästan momentana processer är känsliga bitar av elektronik, och måste hanteras med försiktighet för att undvika skador. Allt från mycket damm i luften till olja på fingrarna kan orsaka en del fel. Vid hantering av datordelar, till exempel när du installerar eller avinstallerar interna komponenter, några viktiga steg hjälper till att förhindra oavsiktliga skador på delarna och hålla dig säker.

Ren och klar

Innan du arbetar på datorn eller hantera nya interna komponenter, tvätta och torka händerna noggrant för att avlägsna all olja eller andra ämnen. Om de överförs till datorns känsliga elektroniska delar, kan denna rest orsaka fel eller rentav ett misslyckande. Håll mat och dryck bort från datorer för att förhindra smulor och spill, och rensa en plats på skrivbordet eller golvet för att arbeta utan sammandragning. Om att arbeta på ditt golv, vakuum först att ta bort smuts, smulor eller ludd från att arbeta sig in i din dator.

Koppla bort

Du kan fortfarande ta emot en chock när du arbetar inuti fall, även om datorn är helt avstängd. Koppla datorn från väggen innan du installerar eller avinstallera alla komponenter i ditt fall. Ta bort alla kablar som ansluter tornet till andra tillbehör, såsom bildskärm, skrivare eller externt modem. Frigöra datorn torn från allt som är ansluten till det gör att du friare tillgång till insidan och större utbud av rörelse. Ta ut batteriet ur en bärbar dator och låt den svalna helt innan du öppnar höljet.

brusfritt

En statisk chock, såsom den typ du känner när man rör ett dörrhandtag på vintern, kan stava döden för en dators interna elektroniken. Vid hantering av datorkomponenter, alltid ta bort eventuell uppbyggd statisk du kan ha genom att jorda dig regelbundet. Du kan göra detta genom att peka på ett stycke metall, såsom metallhölje datorn tornet eller ett dörrhandtag. Rör inte någon av de kretskort eller andra interna delar tills du har framgångsrikt släppt denna statisk elektricitet.

skonsam behandling

Datorkomponenter består av komplicerade tillsatser av komplexa kretsar. Tillsammans utgör dessa bitar kräver lite varsam hantering för att förhindra stötar och skador. Hantera alltid kretskort såsom moderkort och grafikkort i kanterna, är noga med att inte röra vid transistorer och anslutningsstift. Hårddiskar innehåller rörliga delar inuti, och kan skadas av ovarsam hantering eller droppar.

korrekt lagring

När du lagrar dina datorkomponenter, minns de tre saker som är mest skadliga för datorer - värme, damm och fukt. Förvara dina datorkomponenter i en robust, väl skyddat rutan bort från värmekällor och fuktiga områden. Direkt solljus kan leda till att temperaturen inne i en sluten låda att stiga snabbt, så hitta en mörk, sval och torr plats för förvaring måste hålla datorns elektroniska delar säker och i gott skick.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com