Hur kan man kontrollera en fastighet i VBA

March 1

Varje objekt och varje kontroll i VBA har flera egenskaper som är förknippade med det. Dessa egenskaper styr aspekter som storleken på objektet, namnet på en kontroll, färg, typsnitt när text är involverad, oavsett om det finns en gräns och om så är fallet, storlek, anpassningen av innehållet, hjälpinformation och många andra egenskaper. Inte alla av dessa egenskaper gäller för varje enskilt objekt eller kontroll; det beror på den specifika typ.

Instruktioner

1 Öppna en av de Microsoft Office-program som använder VBA (Visual Basic for Applications). Använd Microsoft Word för detta exempel. Klicka på "Developer" på menyn toppnivå och sedan "Visual Basic" till vänster i den andra raden av alternativ. Detta öppnar Visual Basic redigeringsfönstret.

2 Klicka på "Infoga" och välj "User Form" från rullgardinsmenyn. En "verktygslåda" kommer att öppna även när du gör detta. Detta visar de olika kontrollerna som du kan lägga till formuläret. Varje kontroll har samband Egenskaper. Klicka på den stora bokstaven "A" i verktygslådan för att lägga till en etikett till Userform.

3 Klicka på den etikett du just lagt till. Klicka på "Verktyg" och sedan "Alternativ." Välj "Docking" -fliken. I fönstret avmarkerar "Properties Window" för att kontrollera alla egenskaper i ett markerat objekt på en gång. I detta skede kan du ändra någon av dem för att bättre passa dina syften. Om du bara väljer att "Visa Properties Window" det verkar vanligtvis i ett litet fönster.

4 I fönstret Egenskaper, ändra flera individuella egenskaper som en kontroll. Gör Bildtext läsa "My Caption Properties" genom att dubbelklicka den egenskapen. Ändra forecolor till "Red" och Back till "Yellow" genom att dubbelklicka på varje fastighet och välj nya från de alternativ som erbjuds. När du återvänder till den grafiska vyn av formen, bör du se förändringar i effekt.

5 Upprepa samma åtgärder som i steg 3, men klicka på hela formuläret innan visa egenskaperna. Observera att det finns några olika egenskaper som är tillgängliga för det här objektet.

Tips

  • Du kan omedelbart återvända för att se effekten av en fastighet förändring genom att högerklicka på den i listan och välja "Hide". Högerklicka på objektet igen i den grafiska vyn och klicka på "Egenskaper" för att återgå till listan egenskaper.
  • Klicka på nedåtpilen till höger om egendom om det finns en att se en lista av möjligheter.
  • Det är bäst att inte ändra egenskaper om du inte förstår vad de är eller så kan du få oönskade skärmar. Använd Visual Basic hjälpsystem inbyggt i VBA för att kontrollera exakt vad en fastighet kan göra.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com