Hur Formatera min Dell 8200 Hard Drive

January 29

Hur Formatera min Dell 8200 Hard Drive


Formatera om hårddisken i din Dell 8200 är nödvändigt om du uppgraderar till ett nytt operativsystem eller om du installerar en ny hårddisk och vill installera Windows XP. Dessa instruktioner gäller om du har en dimension 8200 stationär eller en Inspiron 8200 bärbar dator. Formatera hårddisken på din Dell 8200 kommer att radera all information som finns på skivan, vilket innebär att endast de data som associerar enheten som en som kan användas av Windows. Före formatering, bör du säkerhetskopiera all information du vill behålla. Du kan säkerhetskopiera enskilda filer eller göra en skivavbild på hårddisken, så att du kan behålla kopior av viktiga program och verktyg.

Instruktioner

1 Sätt in Windows XP installationsskivan. När du sätter i skivan, starta om datorn, vid vilken punkt det kommer att lansera installationsprogrammet för Windows XP. Om din Dell 8200 inte startar från CD, måste du konfigurera datorns BIOS att starta från cd-enheten. För att göra detta, starta om datorn och tryck på "F2" när Dell-logotypen visas på skärmen. När BIOS installationslaster, använda piltangenterna för att navigera till menyn "Boot". Under "Boot Device Priority," se till att CD-skivan är vald som "1st Boot Device." Nästa, välj "Exit", vid vilken punkt datorn starta från cd-enheten.

2 Acceptera Windows-licens. Tryck på "F8" för att acceptera avtalet och fortsätter att formatering.

3 Avbryt installationen av Windows XP reparation. Om din Dell 8200 Latitude eller Inspiron har en befintlig installation av Windows, kommer installeraren först försöka reparera den aktuella installationen. Tryck på "ESC" för att avbryta reparation och gå framåt.

4 Välj den partition du vill formatera. Använd piltangenterna för att markera den partition du vill formatera och tryck på "Enter". Därefter väljer en typ format. New Technology File System (NTFS) är den enda möjligheten, eftersom din Dell 8200 series dator har en fabrik hårddisk större än 32 GB. Den ursprungliga Windows FAT-filsystemet tillåter endast partitioner på upp till 32 GB. Markera NTFS och trycka på "Enter".

5 Börja formateringen. Formateringen börjar på egen hand. När formateringen är klar, kommer installationsprogrammet för Windows guida dig genom installationen av operativsystemet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com