Hur ansluta flera datorer till en router

August 1

Hur ansluta flera datorer till en router


En router är en enhet som ansluter till modemet och låter flera enheter att ansluta till Internet via det. Enheterna ansluter till routern via en Ethernet-kabel eller trådlöst via en Wi-Fi-kort i datorn. När enheterna ansluter via routern, kommer de att ansluta till Internet och varandra.

Instruktioner

Anslutning med en kabelanslutning

1 Hur ansluta flera datorer till en router

En Ethernet-port ser ut som en stor telefonjack.

Anslut Ethernet-kabeln till datorns baksida genom att skjuta in den i porten som ser ut som en stor telefonjack.

2 Hur ansluta flera datorer till en router

En switch delar routern anslutning via flera Ethernet-kablar.

Anslut Ethernet-kabeln till växeln. En switch är en låda med många portar för olika datorer som delar anslutningen från routern till olika enheter.

3 Anslut Ethernet-kabeln från switchen till routern via porten "Internet", "WAN" eller "WLAN", beroende på märket på router du har.

4 Starta om datorn. Upprepa stegen för andra datorer via en trådbunden anslutning.

Anslutning med en Wi-Fi Connection

5 Klicka på anslutningsikonen Wi-Fi. Detta är på den högra sidan av aktivitetsfältet i Windows. För Windows XP och Vista, ser ikonen ut som en liten dator eller datorskärm, som kan eller inte kan ha en X genom det. I Windows 7 ikonen ser ut staplarna på en mobiltelefon. Återigen, det kanske eller kanske inte har ett X på den. För en Mac, är den trådlösa ikonen på toppen, till höger på skärmen och ser ut som runda vågor går upp.

6 Välj nätverket för att ansluta till genom att klicka på den. Nätverkets namn kommer att vara det namn du gav routern vid installationen eller märket på routern om du inte ge den ett namn. Mac och Windows 7 kommer att visa en lista över nätverk som ser. XP och Vista kommer att ta upp ett nytt fönster med en lista över nätverk.

7 Klicka på "Anslut" för att ansluta till nätverket. Om du konfigurerar routern med ett lösenord, ange lösenordet när du ombeds att skriva in det.

Tips

  • Se till att Wi-Fi-kortet är på när du försöker ansluta. Vissa bärbara datorer har en knapp för att stänga av Wi-Fi-kortet på och av på sidan av maskinen eller ovanför tangentbordet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com