Hur kan man få reda på hur mycket skivutrymme Jag har

May 10

Processen för att bestämma lagringskapaciteten på en skiva (som en DVD eller CD) skiljer sig något från att hitta informationen för en intern hårddisk. DVD och CD är avtagbara och mångsidig genom konstruktionen, och en skivläsnings plattformen är nödvändigt för att både läsa och skriva till media. Använd infödda Windows-funktioner för att ta reda på hur mycket utrymme på en skiva.

Instruktioner

1 Sätt i DVD- eller CD-skiva i enheten på datorn.

2 Klicka på "Start" (Windows-logotypen knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen). Skriv "datorn" i sökrutan längst ned på menyn "Start". Tryck på "Enter" för att öppna "datorn" mappen.

3 Hitta avsnittet som heter "Enheter med flyttbara lagringsmedia" i centrum sidan. Leta upp enhetsbokstav som visar den optiska skivenheten, vanligen bokstaven "D" eller "E" Alternativt kan du använda "typ" kolumnrubriken längst upp "Dator" mapp för att hitta enhetsbokstaven för optiska skivor.

4 Högerklicka på enhetsbeteckningen. Välj "Egenskaper" från menyn. En andra dialogruta öppnas på skärmen. Vänta medan Windows läser skivan.

5 Klicka på fliken "Allmänt" i dialogrutan. Den "Kapacitet" nummer visar den totala lagringsutrymme på skivan. "Använt utrymme" visar hur mycket data är för närvarande på skivan. "Free Space" avslöjar hur mycket tomt utrymme som finns kvar för ytterligare data.

Tips

  • Dessa steg arbetar också för flashminnen och minneskort.
  • "Optisk" skivenhet är ett annat namn för DVD och CD-enheter, baserat på de lasrar som läsa och skriva data till skivan.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com