Hur man skapar en växlingspartition innan du installerar Ubuntu

September 24

Hur man skapar en växlingspartition innan du installerar Ubuntu


Hårddiskar är uppdelade i områden som kallas partitioner, som är avsedda för olika användningsområden. Olika partitioner kan användas för att hålla olika operativsystem, såsom Ubuntu Linux och Windows på samma dator. Linux kan också använda en partition som "växlingsutrymme" ett område för spill datalagring när RAM är full. Moderna versioner av Linux (kärnversioner 2.6 eller senare) kan använda swap-filer istället utan prestandaförlust, men swap-filer är fortfarande tillgängliga om så önskas.

Instruktioner

1 Starta Ubuntu installeraren. Den exakta metoden för att starta installationsprogrammet beror på om du använder en Windows-baserad installatör eller en start-cd. Kör installationsprogrammet för Windows eller starta om datorn från start-cd.

2 Följ installations uppmanas till diskpartitionesektionen. Installeraren kommer att fråga dig vilket språk du vill använda och vilken typ av tangentbord du har, bland annat.

3 Skapa en huvudpartition och en växlingspartition. Anvisningarna på skärmen guidar dig genom processen. Som en tumregel bör din växlingspartition vara två gånger storleken på din totala RAM.

Tips

  • Alla moderna version av Ubuntu (kernel 2.6 eller senare) inte längre kräver en särskild växlingspartition. En växlingsfilen kan användas utan prestandaförlust. Överväg att använda en swap-fil istället eftersom det är mycket lättare att ändra storlek än en partition är.
  • Partitionerar en skiva kommer att förstöra alla gamla data som var på disken. Ta inte bort några gamla partitioner som har viktiga data på dem. Gör säkerhetskopior av viktig information innan arbetet påbörjas.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com