Hur ansluta ytterligare datorer till ett hemnätverk med en Actiontec Gateway

February 14

En Actiontec gateway är ett DSL-modem och router inbyggt i en enhet. Actiontec erbjuder både trådbundna och trådlösa versioner av gateway. Med båda versionerna kan du ansluta upp till fyra datorer till porten. Den trådlösa versionen kan ansluta fler än fyra datorer, men de måste kunna ansluta till det trådlösa nätverket som sänds av Actiontec gateway.

Instruktioner

Kabelanslutning

1 Anslut en Ethernet-kabel från datorn till en av de fyra LAN-portarna på routern.

2 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen."

3 Skriv "adapter" i sökrutan och tryck på "Enter", klicka sedan på "Visa nätverksanslutningar."

4 Högerklicka på Ethernet-adaptern, och klicka sedan på "Egenskaper".

5 Klicka på "Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)" och klicka sedan på "Egenskaper".

6 Klicka på "Erhåll en IP-adress automatiskt" och "Erhåll DNS-serveradress automatiskt" och klicka sedan på "OK". Om du har gjort denna rätt, kommer adapterikonen LAN i systemfältet som ser ut som en liten dator har en vit cirkel kommer fram och tillbaka under det, så kommer det att sluta och ikonen LAN blinkar med en blå skärm.

trådlösa anslutningar

7 Vänd Actiontec gateway över att läsa etiketten. Anteckna ESSID och WEP-nyckeln på etiketten.

8 Dubbelklicka på ikonen för trådlöst i det nedre högra hörnet av skrivbordet i aktivitetsfältet. Om du använder Windows som den trådlösa handkontrollen, är symbolen en dator med en trådlös signal som kommer ut av det. Om du använder en annan trådlös handkontroll, kommer ikonen varierar beroende på tillverkare.

9 Dubbelklicka på ESSID från listan över tillgängliga trådlösa nätverk.

10 Välj "WEP" som säkerhetstyp, om det behövs, och ange WEP-nyckeln och klicka på "Anslut". Den trådlösa ikonen adapter (som ser ut som en dator med en signal som kommer ut av det) i aktivitetsfältet i det nedre högra hörn kommer att ha en vit boll fram och tillbaka under det, sedan när du är ansluten en pop up ballong visas som talar om att du är ansluten och den hastighet med vilken du är ansluten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com