Hur du ändrar en bärbar signalinställning

September 13

Hur du ändrar en bärbar signalinställning


Du kan ställa in både bildformatet och upplösning med bildskärmsinställningar på kontrollpanelen på en PC laptop. Mac-datorer justerar automatiskt inställningarna för skärmupplösningar och förhållanden; om så erfordras, kan de justeringar tweaked i Systeminställningar. Din bärbara dator användarhandboken och tillverkarens webbplats ger information om inställningar och alternativ för videoutgång.

Instruktioner

Behandla

1 Stäng den bärbara datorn och den externa displayenhet. När du ansluter en plugg till (eller koppla från) en enhet, bör det inte finnas någon strömkälla i någon av enheterna, eftersom det kan skada enheterna.

2 Anslut din bärbara dator till en extern bildskärm och uppstart den externa enheten. Om det är en projektor, vänta på att initiera och visa välkomstskärmen. Om det är en TV eller en bildskärm, kommer enheten att starta upp snabbare.

3 Slå på den bärbara datorn. Vänta för operativsystemet (OS) och nystartade processer som ska läsas. Du kan berätta när den bärbara datorn är i viloläge efter de inledande processerna är klara genom att titta på den blinkande HDD (hårddisk) indikatorlampan. När lampan slutar blinka, betyder det att processorn har slutat att komma åt hårddisken och systemet är i viloläge.

4 Ändra visningsläge så den bärbara datorn signal som fångas upp av den externa enheten. Beroende på märke, bärbara datorer använder olika tangentkombinationer för att ändra signalinställningarna. Vanligtvis måste du använda "Fn" i samband med någon av funktionstangenterna (F1 till F12). Titta på funktionstangenterna och hitta nyckeln för att ändra visningsläge; på vissa bärbara datorer, har nyckeln en förenklad illustration av en skärm, eller säger "CRT / LCD". Håll ned "Fn" och tryck på lämplig funktionstangent för att ändra visningsläge. Din externa displayenhet kommer nu att visa den bärbara skärmen.

5 Trimma bildformat och upplösning från den bärbara datorn så att den matchar den externa skärmen. För att justera förhållandet och upplösning, gå till "Bildskärmsinställningar" under "Kontrollpanelen"; kan du öppna Kontrollpanelen genom att klicka på "Start" och sedan "Inställningar". I dialogrutan Bildskärmsinställningar ruta, kan du ändra värden för alternativ såsom "Skärmupplösning", "uppdateringsfrekvens", "Färgkvalitet" och "Bildförhållande". Se manualen som kom till externa displayen för att veta vilka värden för att ställa in från den bärbara datorn. Vissa nyare operativsystem kan ta dig till visningsalternativ direkt när du högerklickar på skrivbordet och välj "Grafikegenskaper".

Tips

  • Stäng av båda enheterna när du kopplar den bärbara datorn från den externa enheten. När du slår på den bärbara datorn igen, kan du återgå till standardinställningarna från visningsalternativ i dialogrutan.
  • Ändra inte bildförhållande eller upplösning om den externa enheten fungerar bra med standardsignalinställningar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com