Hur man använder två domännamn på GoDaddy

October 15

Hur man använder två domännamn på GoDaddy


Medan de flesta webbdesigners hittar typiska webbhotell som är värd en enda plats och domän lämpar sig för deras behov, ibland en utvecklare kommer att behöva att vara värd mer än en enda domän och / eller plats. GoDaddy, en domänregistrerings och webbhotell, gör det möjligt att använda två domännamn och / eller platser på ett enda konto. Användaren måste se till att de anmäler sig för rätt hosting plan för att slutföra den här guiden.

Instruktioner

Använd båda domännamn med tjänsten

1 Registrera både domännamn genom GoDaddy om du inte redan har gjort det. Om du redan har två domäner från en annan registrar, överföra kontrollen över dem till GoDaddy. Webbplatsens supportforum innehåller dokumentation om hur man slutföra processen.

2 Registrera dig för ett webbhotell. Om du registrerar ett domännamn, kommer GoDaddy ger dig det här alternativet under registreringsprocessen. Annars registrera dig för ett webbhotell plan utan möjlighet att köpa ett domännamn. Registreringsprocessen gör att du kan ange domäner senare.

3 Välj antingen ett Deluxe eller Obegränsad Plan för placering på antingen Linux eller Windows-plattformen, beroende på behoven för webbplatsen själv. Ekonomin Planen kommer inte att tillåta för flera domäner.

4 Slutföra registreringsprocessen och ladda upp ditt innehåll till GoDaddy servrar genom någon tillgänglig metod. Om du pekar båda domänerna till samma webbplats, finns det ingen anledning att skilja innehållet. Om dessa två olika platser, placera en av dem i en separat mapp på servern.

5 När du är klar, logga in Account Manager, och välj "värd" alternativet från mina produkter. Om ditt webbhotell konto är noterat, klicka på "Hantera konto." Under fliken Inställningar, kommer du att se "Domain Management" som du kan klicka på för att börja hantera domäner.

6 Klicka på "Lägg till domän" och tillsätt en av de domäner som du har överfört eller har registrerat med GoDaddy. I fältet Mapp, ange platsen där filerna lagras på servern. Upprepa detta steg för så många domäner som du vill använda med ditt konto.

Tips

  • GoDaddy Deluxe eller Obegränsad konton kommer att möjliggöra att stå värd för ett obegränsat antal domäner, men kom ihåg att du fortfarande måste följa en accountwide bandbredd gräns.
  • Om det krävs en överföring av domännamn, kommer du inte att kunna ta emot de webbplatser via GoDaddy med dessa domännamn tills överföringen är klar. Denna överföring kan ta flera dagar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com