Varför min netbook Koppla Från mitt trådlösa router?

March 8

Varför min netbook Koppla Från mitt trådlösa router?


Trådlösa nätverk ger frihet och bekvämlighet över trådbundna nätverk på bekostnad av tillförlitlighet. Bärbara datorer, såsom netbooks, kan automatiskt stänga sin trådlösa anslutning för att spara ström. Trådlösa enheter ibland förvirra routrar de är anslutna till när de somnar eller lämna nätområde. Korrekt konfigurera routern och netbook är avgörande för en sund trådlös anslutning.

Netbook trådlösa inställningar

Din netbook kan stänga sin trådlösa anslutningen när anslutningen är inaktiv att förlänga netbook batteritid. Om din netbook inte kan ansluta till ditt hemnätverk, kan du förhindra det från att stänga ner sin trådlösa anslutning. Högerklicka på den trådlösa adaptern i listan över datorns trådlösa anslutningar och klicka på "Egenskaper". Denna lista är tillgänglig via Nätverks- och delningscenter i datorns kontrollpanel. Klicka på "Konfigurera" och välj "Power Management" -fliken. Avmarkera "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström" och klicka sedan på "OK".

trådlös signal

Störningar, avstånd och hinder för den trådlösa routern signal kan förhindra att din netbook från att kommunicera med din router. Störningar kan orsakas av närliggande trådlösa nätverk eller andra enheter, till exempel trådlösa hemtelefoner eller mikrovågor. Om din netbook kan upptäcka andra trådlösa nätverk, logga in routerns konfigurationsverktyg och ställa in den att sända på en annan kanal och med ett annat namn än andra nätverk i området. Rådgör med din routers manual för mer information om hur du ansluter till routerns konfigurationsverktyg. Om din netbook visar en svag signal, installera en Wi-Fi-signal förläng att förbättra utbudet och kraften i din trådlösa network.You kan också flytta din router närmare den plats där du använder din netbook.

IP-adress

Routern tilldelar automatiskt varje dator som ansluts till den en IP-adress. Varje dator måste ha en egen IP-adress för att undvika en konflikt. Om din netbook kopplas bort från den trådlösa routern kan routern försöka överlåta din netbook IP-adress till en annan dator. När din netbook försöker att återansluta, kommer det i konflikt med den andra datorn. Anslut till routerns konfigurationsverktyget och konfigurera en statisk IP-adress för din netbook att undvika IP-adress konflikter.

Drivrutiner och firmware

Hårdvarutillverkare släpper ofta uppdaterade drivrutiner och programvara för att hålla sina enheter aktuell och kompatibel med annan hårdvara. Din netbook trådlösa adapter föraren kan påverka din netbook förmåga att ansluta till trådlösa nätverk. Besök din netbook tillverkarens webbplats för att hämta och installera den senaste nätverksdrivrutinen för din netbook. Föråldrade router firmware kan hindra enheter från att ansluta till routern ordentligt. Logga in på routerns konfigurationsverktyg för att uppdatera till den senaste firmware.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com