När man använder DVI eller VGA-kablar?

March 14

När det gäller datorer, du oftast bara har två alternativ för att ansluta till din skärm: DVI och VGA. VGA står för "video graphics array", och det är en analog datatransmissionssättet. DVI, under tiden, står för "digital visual interface." Med två alternativ som gör i stort sett samma sak, kan det vara svårt att välja en över den andra. Det finns olika användningsområden för båda.

Digital vs. analog

Datorn behandlar data digitalt. När du konverterar från digital till VGA kabelns analog anslutning, kommer det att finnas en viss förlust av visuella detaljer. Det är därför en bildskärm som är ansluten till en VGA-kabel kan se suddigare än en ansluten med DVI, oavsett den faktiska kvaliteten på kabeln. Nästan alla LCD platta bildskärmar tar en DVI-anslutning, och de flesta tar en VGA-anslutning samt. Eftersom en DVI-kabel är digital, finns det ingen analog konvertering och därmed ingen förlust av detaljer, så att du kommer att vilja välja DVI om det är tillgängligt. Högdefinitions-tv använder en blandning av VGA, DVI och / eller HDMI-kontakter, men DVI-porten är vanligtvis inte anpassade för datorbildskärmen. I det här fallet är det enda alternativet VGA-kabeln, om inte både grafikkortet och HDTV har en HDMI-port.

Identifiera kablarna

När man använder DVI eller VGA-kablar?


Identifiera vilken typ av anslutning du använder redan. På baksidan av skärmen hittar du en tjock kabel med antingen en stor blå kontakt eller en stor vit kontakt. Blått är VGA; vit är DVI. (De kan komma i olika färger, men det är branschstandard. Nya Mac har oftast helvita kablar.) VGA-kontakt är squarish, medan DVI-kontakten är plattare. Dessa kontaktdon kommer också att ha en skruv på vardera sidan av det som håller den säker. De flesta nya kablar har skruvar du kan dra åt, men äldre kontakter kan kräva en skruvmejsel.

Notera att dessa kablar endast kan anslutas i en viss fysisk orientering. DVI kontakten på datorn har en platt "klo" som matchar upp till en plats på kabeln. VGA-kontakten är vinklad på sidorna. Fäst båda typerna av kablar om du vill, och växla mellan ingångarna, med hjälp av din bildskärmsinställningar. Detta gör det möjligt att göra en jämförelse riktning bildkvalitet.

Grafikkort Hamnar och CRT-skärmar

När man använder DVI eller VGA-kablar?


De flesta nya video grafikkort har bara en DVI och en HDMI-port. Äldre modeller har två DVI-portar; även äldre modeller har en DVI och en VGA-port. Däremot kan du få en DVI-till-VGA-adapter (de flesta detaljhandeln boxed monitorer kommer med dem) om du har en DVI-bara grafikkort och en VGA-bara övervaka. Om ditt grafikkort har flera portar, kan du ansluta flera skärmar samtidigt. Tänk på att CRT-skärmar är analoga och bara har VGA-anslutningar. CRT-skärmar är lätt skiljas från platta skärmar eftersom de är hård, tung och producera en hel del värme.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com