Hur konvertera en WMA till en MPD

August 28

Filer i Windows Media Audio-format är inte direkt stöd i Linux-baserade Music Player Daemon programvara. Du kan antingen konvertera WMA-filer till en kompatibel MP3 eller använd FFmpeg codec plugin för att tillåta MPD för att spela upp din samling av WMA-filer. MPD är utformad som en server-side programvaran för att lagra och spela upp ljudfiler för andra klienter i nätverket. MPD-servern kommer att avkoda musik och spela upp den på de anslutna datorerna.

Instruktioner

Konvertera WMA till MP3

1 Hämta en konverteringsprogram för att din dator. Några alternativ inkluderar Mediamonkey och Free WMA to MP3 Converter. Du kan också använda en online-tjänst för konvertering som Media.io.

2 Välj WMA-filer som du vill konvertera. Använd Välj Arkiv inslag i valda konverteringsverktyg och bläddra till platsen för WMA-fil på din dator. Dubbelklicka för att markera det.

3 Välj MP3 som utdatatyp för din konvertering. Även MPD kan också spela upp OGG, AAC och MP4-filer, gör det möjligt för MP3 konvertering du de alternativ för att spela ljudfilen. Upprepa för alla WMA-filer som du vill spela in MPD.

4 Spara MP3-filer i musikkatalog refereras av din MPD konfigurationsfil. Placeringen av Katalogen musik dikteras av den music_directory inställningen i MPD.

ffmpeg Plugin

5 Installera ffmpeg på din Linux-server. Från en kommandoskal ange följande:

CD
git clone --depth en git: //source.ffmpeg.org/ffmpeg
cd ffmpeg
./configure --enable-gpl --enable-libfaac --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb \

--enable-libopencore-amrwb --enable-libtheora --enable-libvorbis --enable-libx264 \
--enable-nonfree --enable-postproc --enable-version3 --enable-x11grab

gör
sudo check --pkgname = ffmpeg --pkgversion = "5: $ (datum +% Y% m% d% H% M) -git" --backup = no \
--deldoc = yes --fstrans = ingen --default
hash x264 ffmpeg ffplay ffprobe

6 Bläddra till katalogen där MPD är installerat på din server och öppna /etc/mpd.conf för redigering. Hitta avsnittet av audio_output: efter "encoder" bör anges "ffmpeg" inom citationstecken. Om det inte finns, ange det. Under dekoder, se till att "ffmpeg" inte följs av "aktiverad" nej "". Om det är, ändra "nej" till "ja".

7 Spara mpd.conf och starta MPD. Den FFmpeg codec kommer att avkoda WMA-filer.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com