Hur man skapar en databas Exempel på Fleet Truck Maintenance

April 20

Hur man skapar en databas Exempel på Fleet Truck Maintenance


Databaser kan användas för ett antal olika syften, från att bygga ett julkort lista för dina vänner och familj att skapa en detaljerad lista över produkter, priser och leveranser. En databasapplikation är också den perfekta lösningen för ett företag som behöver skapa och övervaka en underhållsplan för sin flotta av fordon. Tabellerna i databasen kan användas för att lagra information om varje fordon i flottan, medan datainmatning former kan användas för att skriva in nya uppgifter om var och en av de flotta fordon.

Instruktioner

1 Samla alla dina fordonsinformation. Du behöver den här informationen för att bygga databastabell och skapa datainmatningsformuläret.

2 Öppna databasprogram och klicka på menyn "Arkiv". Välj "Nytt" från listan. Ge databasen ett beskrivande namn som "Vehicle Fleet Record."

3 Klicka på "Table" -fliken och välj "Skapa tabell i designläge." Designen visningsalternativ ger större flexibilitet när du bygger ditt bord.

4 Ange namnen på de områden som ska ingå i underhållslastbils databasen. Några av fälten en typisk databas flotta ska innehålla bland annat: VIN-nummer, märke, modell, år, körsträcka, datum för senaste oljebytet, datum nya däck köptes, och datum för senaste underhåll inspektion. Du kan ha andra fält som du vill spåra, inklusive planerad maintenance.The flotta lastbil databas bör också innehålla en anteckningar fält. Detta fri form textfält kan användas för att ange ytterligare information om varje fordon i flottan.

5 Stäng och spara tabellen. Ge tabellen ett eget namn som "Fleet Lastbilar."

6 Klicka på fliken "Formulär" och välj "Skapa formulär med hjälp av guiden." Alternativet Guiden är det enklaste och snabbaste sättet att skapa ett nytt datainmatningsformuläret.

7 Markera tabellen du skapade i steg 3 och välj de fält du vill ha med på datainmatningsformuläret. Klicka på "Nästa" för att fortsätta, välj sedan ett utseende alternativ för den nya formen. Ge formuläret ett beskrivande namn och klicka sedan på "Finish" för att spara och förhandsgranska formuläret.

8 Ta din fordonsposter och ange informationen i datainmatningsformuläret. Fortsätt att mata in uppgifterna till information om alla lastbilar i flottan har införts i den nya databasen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com