Hur man gör en Web 2.0 Site

July 16

Hur man gör en Web 2.0 Site


För tio år sedan kunde besökare inte göra något annat än visa innehållet som visas för dem. Webbplatser idag, såsom sociala nätverk eller bloggar, syftar till att ge besökarna en möjlighet att interagera och aktivt uttrycka sina tankar till varandra. Detta är vad som menas med "web 2.0." Om du vill ha en plattform där du kan skicka innehåll samt utveckla en gemenskap av människor runt innehållet, är det viktigt att du vet hur man gör en webb 2.0-webbplats.

Instruktioner

1 Registrera ett domännamn. Gå till ett webbhotell webbplats för att göra detta, såsom GoDaddy.com eller HostGator.com. Skriv in domännamn som du önskar och se om det fortfarande är tillgänglig. Fortsätt att skriva i domännamn tills du hittar en som är tillgänglig. Välj önskat domännamn och registrera dig för att köpa den.

2 Köp värd för domännamn som du har registrerat för. Kontrollera hosting planer för olika funktioner. Dyrare värd planer kommer att ha fler funktioner så har att kunna ha obegränsade domäner för ett webbhotell eller med en fri gratisnummer med ett webbhotell.

3 Anmäl dig till en publiceringsplattform. Det snabbaste och enklaste sättet att göra en web 2.0 webbplats är genom en blogging publiceringsplattform. Till exempel är WordPress.org en plattform som kan användas som en fullständig content management system, så att du kan installera tusentals plugins, widgets och teman. Så om du vill lägga till en interaktiv Facebook, Twitter eller RSS-ikon på din webbplats med hjälp av en blogging publiceringsplattform som Wordpress kan bidra till att integrera utseendet och känslan av en web 2.0 webbplats mycket snabbt.

4 Anslut din publiceringsplattform med din värdtjänst. Du kommer att behöva göra detta för att spara allt innehåll i ett webbhotell område så att du kan se alla filer senare. Kontakta ditt webbhotell representant för att konfigurera MySQL databas, som kommer att ansluta publiceringsplattform med din värdtjänst.

5 Lägg web 2.0-funktioner till din webbplats. Börja med att gå till din Wordpress instrumentpanelen för att se vilka funktioner du kan lägga på. Till exempel, klicka på "Utseende", "Installera teman", "Hitta teman" och välj en av de hundratals tillgängliga teman för att installera och aktivera. Gå till "Plugins", "Lägg till ny" och skriv in sökord som "Facebook" eller "Twitter" för att hitta insticksprogram som kommer att erbjuda din webbplats social medial stöd.

6 Registrera dig för ett RSS-flöde service och integrera RSS-flöden till din webbplats genom att få adressen till ditt flöde och tar den i Wordpress Syndication. Med Feed URL besökarna kan hålla dig uppdaterad med ditt innehåll via en RSS-läsare.

7 Spara alla dina alternativ och tryck på knappen "Publicera" när du är klar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com