Hur kan jag ansluta 2 Ethernet-kablar till min router?

March 27

Hur kan jag ansluta 2 Ethernet-kablar till min router?


En router är en nätverkshubb som gör det möjligt att ansluta flera datorer till en enda Internetanslutning med hög hastighet, såsom kabel eller DSL. Vissa routrar har trådlös kapacitet också. Om du har två datorer som du vill ansluta till Internet med Ethernet-kablar, måste du ansluta de två kablarna från datorerna i rätt portar på routern. Lyckligtvis ansluta flera datorer till samma router är en enkel och okomplicerad process.

Instruktioner

1 Förvandla din router runt och undersöka baksidan av enheten. De flesta routrar har fem Ethernet-portar; fyra numrerade portar och en del märkt "Internet" eller "WAN".

2 Anslut en av de två Ethernet-kablar från enheter som du vill ansluta till routern något av de numrerade portarna. Anslut bara Ethernet-kontakten i porten och tryck inåt tills du hör det hörbart "klick". Ethernet-anslutningar (RJ-45) liknar bredare telefonjack kontakt; kontaktdonet passar endast en riktning. Oavsett vilken port du väljer spelar ingen roll så länge du väljer ett av de numrerade portarna.

3 Anslut den andra Ethernet-kabeln från den enhet du vill ansluta till routern till en annan numrerad port. Återigen, det spelar ingen roll vilken port du väljer, så länge du väljer en numrerad port.

4 Anslut Ethernet-kabeln från din kabel eller DSL-modem till "Internet" eller "WAN" port.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com