Övervaka Lokalt nätverk IP-adress Traffic

October 1

Övervaka Lokalt nätverk IP-adress Traffic


Övervaka nätverkstrafiken är ett bra sätt att lära sig en hel del om de uppgifter som rör sig genom din lokala anslutning. Wireshark är en fri och öppen källkod verktyg som låter systemadministratörer övervaka varje datapaket som passerar över deras anslutning.

Instruktioner

Övervakning Lokalt nätverk trafik med Wireshark

1 Ladda ner och installera Wireshark för operativsystemet. Om du kör Microsoft Windows eller Mac OS X måste du gå till Wireshark hemsida och ladda ner installationsfilerna som innehåller de nödvändiga drivrutiner och verktyg för dessa operativsystem. På de flesta Linux-distributioner kan du installera Wireshark från en pakethanterare som Ubuntus Synaptic.

2 Öppna Wireshark när du har installerat allt som behövs. Om du använder en Linux-dator kan du behöva lägga till ditt användarnamn till Wiregruppen antingen genom att använda usermod kommando från terminalen eller från en GUI dialogrutan i skrivbordets systeminställningar.

3 Klicka på "Capture" och sedan "Alternativ" för att komma igång. Från denna dialog kommer du vill välja fånga gränssnitt oavsett om det är ditt trådlösa kort eller trådbundna Ethernet-anslutning. De flesta av de förvalda alternativ är bra tills du är redo att experimentera med mer robusta funktioner i Wireshark.

4 Klicka på "Capture Filter" -knappen för att ta en titt på de olika filter som du kan använda på dina fångade data. Härifrån kan du konfigurera dialog till endast visa paket där din IP-adress är värd eller att bara visa specifika aktiviteter och protokoll som webbläsning eller chatt. Detta kommer att hjälpa dig att begränsa stora bitar av data om upptagen nätverk.

5 Stäng dialogrutan Capture Filter när du är klar tillämpar någon av dina önskade filter och klicka på "Start" knappen i det nedre högra hörnet av fönstret Alternativ. De data som visas i huvudramen uppdateras i realtid och du kan klicka på varje enskild paket för att visa dess innehåll i rutan nedan.

Tips

  • Om du vill visa nätverkstrafik annan än vad som går mellan din lokala dator och Internet kommer du antingen måste använda Wireshark på en dator som all nätverkstrafik passerar genom eller ARP förgiftning att lura nätverkets switch till att skicka dig allas paket.
  • Använd endast Wireshark och andra verktyg nätverksövervakning på en nätverksanslutning du är juridiskt tillåtet att använda.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com