Så här konfigurerar MIME-typer för IIS

May 17

Microsofts IIS eller Internet Information Services, är en webbserver som ingår i serverversionen av Windows. Webbservrar som IIS använder MIME-typer som identifierar filtyperna webbservern som tjänstgör i ett mer detaljerat sätt än bara fil förlängningar. IIS innehåller en förkonfigurerad lista över MIME-typer, men det är fullt konfigurerbara. Du kan lägga till nya MIME-typer, redigera filen förlängning eller namnet på en befintlig MIME-typ eller ta bort en MIME-typ. Du kan anpassa MIME-typer för antingen webbservern, webbplats eller applikationsnivå.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" i aktivitetsfältet i Windows och skriv "inetmgr" i startmenyn sökruta. Tryck enter."

2 Navigera till en webbserver, webbplats eller applikation i rutan anslutningar på vänster sida av IIS Manager. Anpassa MIME-typer för en webbserver gäller inställningen till alla platser och program som körs på webbservern. Anpassa MIME-typer för en webbplats gäller inställningen till alla ansökningar enligt webbplatsen. Anpassa MIME-typer för ett program gäller inställningen till ansökan ensam.

3 Dubbelklicka på "MIME-typer" i Funktioner Visa lista.

4 Lägg till en MIME-typ genom att klicka på "Lägg till" i fönstret Åtgärder skriva ett filnamnstillägg - till exempel ".xyz" i "Filnamn Extension" rutan - eller skriva en MIME-typ som "application / octet-stream "i" MIME-typ "låda. Klicka på "OK."

5 Redigera en MIME-typ genom att klicka på dess namn i listan över MIME-typer, klicka på "Redigera" i fönstret Åtgärder att skriva in ett nytt värde i antingen "filnamnsförlängning" eller "MIME-typ" lådor och klicka på "OK".

6 Ta bort en MIME-typ genom att klicka på dess namn i listan över MIME-typer, klicka på "Ta bort" i fönstret Åtgärder och klicka på "Ja."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com