Hur får bredbandsuppkoppling via telefonlinjen

January 12

Hur får bredbandsuppkoppling via telefonlinjen


När Internet först blev tillgängliga för allmänheten i början av 1990, överföringshastigheter på 14.400 bitar per sekund över uppringt modem var vanliga. Snart började folk att byta över till 56.000 bitar per sekund, vilket ansågs vara en enorm förbättring. I början av 2000-talet, började Internetleverantörer som erbjuder höghastighetsanslutningar via telefonlinjer. Hastigheten på dessa anslutningar hoppade till fyra till femmor gånger snabbare än ett uppringt modem för samma månadskostnad.

Instruktioner

1 Ring din telefonoperatör eller annan lokal Internetleverantör och fråga om DSL finns i ditt område.

2 Förhandla månadsavgiften för paketet. Leverantören kan ha flera paket som finns tillgängliga med olika anslutningshastigheter. Om du är en omfattande användare av Internet, kan du välja den högsta hastigheten. En DSL-modem kan läggas till paketet för en extra kostnad. Använda leverantörens utrustning vanligtvis gör första anslutningen lättare.

3 Välj vilken telefonjacket telefonen technicain kommer att använda för DSL telefonjacket. Detta måste vara nära DSL-modem. Om datorn ska anslutas direkt till DLS modem med en Ethernet-kabel, bör telefonjacket vara inom ett par fötter av skrivbordet.

4 Anslut telefonlinjen från den nyskapade DSL telefonjacket på baksidan av modemet. Anslut Ethernet-kabeln från baksidan av modemet till datorn.

5 Öppna en webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Opera och Google Chrome på datorn och loggar in modemet webbplats med hjälp av URL-nummer som medföljer bruksanvisningen.

6 Skapa ett företagskonto och lösenord på hemsidan. Detta identifierar dig med leverantören. Följ eventuella ytterligare instruktioner. Du bör nu ha fullständig tillgång till Internet via din dator och webbläsare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com