Hur Torka en dator ren till den ursprungliga installations

January 4

Omständigheter uppstår när återställa en dator till dess ursprungliga fabriksinställningen är det bästa sättet, och ibland är det enda sättet att korrigera en allvarlig Windows problem eller bota en ful virusinfektion. Det finns också tillfällen då behövs en ren start för att förbereda en dator för att vara begåvad med en annan person eller ett välgörande ändamål. Börja om från början är lätt att göra med lite eftertanke och förberedelser.

Instruktioner

1 Säkerhetskopiera dina personliga dokument. Sätt i ett flashminne i USB-porten. Högerklicka på "Start" och klicka sedan på "utforska." Bläddra igenom alla dina filer på hårddisken söker några personliga dokument som har värde. Överföra dessa filer till flashminnet. Säkerhetskopiera dina e-filer också. Kontrollera med e-postprogram tillverkarens hemsida för att ta reda på vilken typ av e-postrelaterade filer för att söka efter och spara.

2 Öppna C: / Program Files. Ta en skärmdump av innehållet i den här katalogen genom att trycka på "Alt" + "Print Screen". Gå till "Start", "Tillbehör", "Paint" och öppna ett fönster. Klicka på "Klistra in" och släpp den sparade screenshot i arbetsområdet. Spara eller skriva ut den här bilden för att påminna dig vilken programvara du hade på din hårddisk. Om du vill återställa något av dessa program, måste du göra det manuellt. Du kan inte spara program på ett flashminne och överföra dem till en annan maskin.

3 Ta inventering av all installation eller inrätta diskar du har på handen. Du måste ha rätt version av Windows inrätta disk, liksom en uppsättning upp disk för MS Office och andra stora mjukvarutitlar. Dessa inrättats skivor är vanligtvis förknippas med nyckelkoder, som finns på programvarans förpackning. Programvara köpas online ofta har ett tillstånd eller licens kod som krävs för fri ominstallation. Du måste hitta alla inrättats diskar och deras riktiga tangentkoder och licenser innan du fortsätter denna process!

4 Ladda ner en gratis verktyg som heter Everest (se Resurser). Kör verktyget och spela märke och modellnummer alla enheter Everest finner på din maskin, inklusive webbplatser föraren data.

5 Stäng av datorn. Placera Windows som disk i CD-facket och omstart. När du uppmanas att trycka på valfri tangent för att starta från CD. Följ Windows installationsinstruktioner noggrant. Stäng inte av datorn tills processen för att installera Windows är avslutad.

6 Återskapa alla drivrutiner som nu kan saknas från datorn. Gå till "Start", "Kontrollpanelen", "System", "Hardware", "Enhetshanteraren" och leta efter alla enheter som markerats med en gul försiktighet tecken. Dessa enheter saknar drivrutiner. Se din Everest enhetslistan och ladda drivrutiner från tillverkarens webbsidor, eller gå till datorn tillverkarens hemsida och ladda ner drivrutinspaket för ditt märke och modell.

7 Installera några program, virusskydd och personliga dokument som önskas för att avsluta projektet.

Tips

  • Windows Vista sparar några av de gamla hårddisk innehållet i en särskild mapp på den nya installationen. Ta bort denna mapp innan de ger datorn till någon annan.
  • När du börjar installera Windows 98/2000 / XP kommer du inte att kunna återställa data från hårddisken utom genom en professionell återvinning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com