Vad Slot Har en PCI Express-kort Gå in?

February 9

När man överväger en uppgradering för din dator, är det viktigt att veta vilken typ av moderkort datorn har och de tillgängliga kortplatser som finns på moderkortet. PCI Express-kort passar in i specialdesignade hålen på moderkortet. Baserat på ålder datorsystemet, kanske moderkortet inte stöder PCI Express-kort, eftersom spåret inte kan vara placerad på moderkortet i datorn.

Historia

Den ursprungliga standarden för anslutning av enheter till datorns moderkort var Industry Standard Architecture, eller ISA buss. ISA-bussen utvecklades i början av 1980-talet och tillät överföring av data med en hastighet av 9 megabyte per sekund. Standarden för Peripheral Component Interconnect, eller PCI buss blev populär i 1995 med införandet av Windows 95 och Plug-and-Play-teknik.

Fungera

Funktionen hos den PCI-bussen är att rikta flödet av information från externa enheter direkt till datorns processor. PCI erbjuder möjlighet att ansluta nätverksgränssnitt, ljudkort och grafikkort till datorn genom att använda kortplatser som ligger direkt på moderkortet.

typer

Ny utveckling för att öka hastigheten prestanda kringutrustning har lett till utvecklingen av protokollet PCI Express (PCIe). PCI Express-kort kräver en speciell PCI Express-kortplats som gör att data kan överföras med hjälp av en seriell anslutning i motsats till den parallellkoppling används av äldre generation PCI-kort.

Funktioner

Den primära funktionen som skiljer PCI Express-kort och PCI Express-kortplatser är antalet stift som de använder för att ansluta till moderkortet. PCI Express-kort använder färre stift, vilket gör både kontakten liksom slitsen mindre i storlek än en vanlig PCI-kortplats. PCI-kortplatser är typiskt vit färg på en dator moderkort, medan PCI Express-kortplatser vanligtvis identifieras genom en färg som blå eller grön beroende på moderkortstillverkaren.

Identifiering

För att identifiera om datorns moderkort är kompatibelt med PCI Express, samråd med bruksanvisningen som tillhandahölls med datorsystemet. Detta kommer att förklara vilka typer av expansionsplatser som finns på moderkortet. Likaså är det möjligt att visuellt avgöra om datorns moderkort är kompatibel genom att titta direkt in i datorn för att se vad expansionsplatser finns tillgängliga. PCI-platser är typiskt vit färg, AGP (Accelerated Graphics Port) slots är kortare än PCI-platser och verkar brun färg. PCI Express-kortplatser har olika storlekar, som alla är mindre än PCI-platser och typiskt kännetecknas av en färg som blå eller grön på moderkortet. Utskrift direkt på moderkortet kommer också att bidra till att identifiera vilka typer av kortplatser finns.

fördelar

Fördelen med PCI Express är möjligheten för snabbare kommunikation till datorns processor, som utnyttjar den ökade hastigheter nyare processorer och främre sido bussar. På grund av denna ökade hastighet i kommunikation, har grafikkort varit den första att dra nytta av PCI Express-teknik för att ge snabbare grafikprestanda.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com