Hur man kan blockera webbplatser med Linksys Wireless Router

March 12

Hur man kan blockera webbplatser med Linksys Wireless Router


En trådlös router kommunicerar med alla datorer i det trådlösa nätverket via radiolänkar; kommunicerar också dessa datorer till omvärlden med hjälp av ett trådbundet nätverk ryggrad - en kabelmodem från en Internet-leverantör. Eftersom routern kan komma varje begäran om webbsidor som utfärdas från vilken dator som helst i det trådlösa nätverket, kan det hålla koll på alla åtkomster till webbplatser. Du kan använda en funktion inbyggd i Linksys trådlösa routrar för att hindra användare från att komma åt vissa webbplatser som du väljer.

Instruktioner

1 Anslut din dator till någon av portarna märkta med ett nummer på baksidan av Linksys router.

2 Loggar in på datorn.

3 Starta en webbläsare genom att dubbelklicka på dess ikon på skrivbordet. Navigera med webbläsaren till routerns konfigurationsverktyg. Webbadressen för konfigurationsverktyget beror på modell. Till exempel har en Linksys WRT54GS dess konfigurationsverktyget lyssnar på adressen "192.168.1.1".

4 Navigera till menysektionen av konfigurationsverktyget där du kan blockera webbplatser. Till exempel, för en WRT54GS, klicka på "Åtkomstbegränsningar."

5 Skriv in webbadresser i de webbplatser som du vill blockera i lämpliga fält, sedan spara konfigurationen till routern så att förändringar blir permanenta. Till exempel, på en WRT54GS skriver adresserna på upp till fyra webbplatser i fälten i "webbplats blockering av URL-adress" avsnittet. Klicka på "Spara inställningar". Efter denna punkt kommer Linksys router inte längre tillåta förfrågningar från de blockerade webbplatser för att nå omvärlden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com