Hur man skapar ett kortkommando för volymkontroll

July 3

Hur man skapar ett kortkommando för volymkontroll


Gräva igenom filer, mappar och program för att hitta datorns volymkontroll kan vara en irriterande process. Och när du har en volymikon i aktivitetsfältet, bara den kontrollerar din huvudvolymen. I Windows XP, kommer att skapa ett kortkommando kan du få tillgång till volymkontroll snabbare, liksom öppna andra aspekter av volymkontroll såsom våg, synth, mikrofon och balans som inte är omedelbart tillgängliga i aktivitetsfältet. Se "tips" för anteckningar om Windows Vista och Windows 7.

Instruktioner

1 I Windows XP eller tidigare, klicka på "Start" och klicka på "Alla program." När programlistan visas, klicka på "Tillbehör" och sedan "Entertainment" och sedan "volymkontroll."

2 Högerklicka på volymkontrollen, välj sedan "Egenskaper". I volymkontrollen egenskaper, välj "Genväg" fliken.

3 Rutan bredvid orden "Kortkommando" bör säga "Ingen." Klicka i rutan och tryck sedan på knappen (siffra, bokstav eller symbol) som du vill använda som volymkortnyckel. Detta kommer att göra din kommandot Ctrl + Alt + (önskad nyckel).

4 Klicka på "Apply". Stäng rutan volymkontroll egenskaper, sedan använda kortkommandon för att öppna volymkontrollen för att säkerställa att det fungerade.

Tips

  • Om du inte vill att din genväg till vara Ctrl + Alt + (nyckel), kan du ändra det genom att trycka på tangentkombinationen du vill använda. Till exempel kan du använda Ctrl + Skift + (nyckel).
  • Windows Vista och Windows 7 tillåter användare att skapa kortkommandon, men inte för volymkontroll. Lyckligtvis har många stationära tangentbord (ibland säljs med datorn, ibland säljs separat) har volymkontroller som finns till höger på tangentbordet. Dessutom har många Vista och 7 bärbara datorer inbyggda tangentbordet volymkontroll; vanligtvis en kombination av funktion (Fn) tangenten och en annan tangent kan höja eller sänka volymen. Till exempel, om vissa bärbara datorer, kommer Fn + PgUp öka volymen, medan Fn + PgDn sänker volymen. Leta efter högtalarikoner på din bärbara dator nycklar; dessa är dina volym kortkommandon.
  • När du skapar genvägar, kommer ibland Ctrl + (tangenten) fungerar, men var försiktig vilken tangent du väljer att använda. Vissa viktiga sekvenser är standard på din dator och kommer inte att fungera om du försöker göra denna kombination din volymkontroll genväg. Till exempel är Ctrl + V redan tilldelad "Klistra in" funktion, så att datorn kan du inte använda det som volymkontroll genväg.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com