Hur man raderar en dators hårddisk för att sälja

March 29

Hur man raderar en dators hårddisk för att sälja


Att sälja en gammal dator kan vara ett bra sätt att frigöra utrymme i ditt hem eller kontor och tjäna lite extra pengar också. Innan du säljer din dator bör du alltid komma ihåg att helt utplåna hårddisken så att ingen kan hämta din personliga information från den. Även om detta inte är den enklaste processen i världen, är det viktigt att du gör det så att din personliga information och data inte äventyras.

Instruktioner

1 Hämta en diskrensning verktyg, såsom Darik Boot och Nuke (DBAN) eller Killdisk. DBAN är ett open-source produkt, medan Killdisk är tillgänglig som en gratis, stängd källkod nedladdning. När du laddat ner filen, spara den på datorn någonstans lätt att komma ihåg.

2 Sätt in en tom CD-skiva i datorn och använda en CD skriva program för att bränna hårddisken torka verktyg för att den tomma CD. Om du använder Windows Vista eller 7, finns det en inbyggd verktyg som kommer att utföra denna uppgift.

3 Säkerhetskopiera data på din dator som du vill spara, om det behövs. Sätt in CD som du har skapat i den dator som är ansluten till hårddisken du vill radera. Slå på datorn och välj inställningsalternativ för att starta från CD. När du har startat från CD, kommer du in i hårddisken torka nytta. Beroende på vilken nytta du väljer att använda, kommer den här skärmen varierar, men det val du vill välja är att radera eller torka en hårddisk.

4 Välj den hårddisk som du vill torka och bekräfta att du vill att permanent radera data på den. Innan du bekräftar detta, kanske du vill fysiskt dubbelkolla och se till att du raderar rätt enhet. När du startar raderingsprocessen, kan den inte stoppas, pausad eller vändas. Du kommer att behöva vänta på allt från några timmar till och med några dagar för processen att slutföra, beroende på hur stor hårddisken är.

5 Ta bort hårddisken från datorn när disken torka processen är klar. Det är nu redo att säljas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com