Web Design: Hur man ändra färg på Text HTML

October 9

Web Design: Hur man ändra färg på Text HTML


Den textfärg din Hypertext Markup Language (HTML) dokument som ursprungligen visas som svart, men du har möjlighet att ändra denna skugga för att bättre passa dina behov. Kanske du vill ta hänsyn till en viss del av innehållet, eller kanske du behöver ändra textfärgen för att göra din sida design. Med hjälp av en Cascading Style Sheets (CSS) stil regel tillsammans med HTML-koden, ändra färgen på din text som du föredrar.

Instruktioner

1 Starta din text Editor och välj "Öppna" under menyn "File" för att få upp HTML-sidan som du vill arbeta med.

2 Placera markören mellan "<head> </ head>" -delen av dokumentet och skriv in följande CSS-kod:

<Style type = "text / css">

{Color:; }

</ Style>

3 Ange "kropp" innan klamrar i CSS för att ange att textfärgen för hela webbsidan behöver ändras. Annars ange ett specifikt HTML-tagg, såsom "p" för att bara ändra din punkt innehåll. Att illustrera:

body {color:; }

4 Skriv in namnet på en färg, till exempel "blå" efter "färg" post för att ange hur texten nu ska visa. Din kod ser nu ut på följande sätt:

<Style type = "text / css">

body {color: blue; }

</ Style>

5 Spara dokumentet. Klicka på din webbläsares "Arkiv" -menyn och välj "Öppna" eller "Open File" för att välja din HTML-fil och visa den ändrade texten.

Tips

  • Använd en hexadecimal färgkod i stället för en färgnamn (steg 4) för att ändra texten till en viss nyans. Kontrollera textredigerare programvara för att se om den har en "färgväljaren" -funktionen, eller använda en online-resurs för att få önskad kod (se Resurser).

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com