80GB RAM Vs. 200 GB

April 29

80GB RAM Vs. 200 GB


Desto mer direktminne (RAM) datorn har, kommer sannolikt att vara den snabbare dess prestanda. Datorer och andra enheter som använder 80GB eller 200GB RAM är i allmänhet inte är tillgängliga för den genomsnittlige konsumenten, vid tidpunkten för offentliggörandet. Tekniska specifikationer som refererar till dessa minnesstorlekar sannolikt hänvisar till en enhet hårddisk.

Bakgrund

Mängden RAM-minne på en enhet är vanligtvis mycket mindre än att den har permanent lagring eller hårddisk. Hårddiskar kan hittas med mer än en terabyte lagringsutrymme (1TB lika 1,000GB) på datorer som säljs i detaljhandeln. RAM, å andra sidan, är i allmänhet finns i storlekar upp till 32 GB i high-end, prestandakrävande speldatorer från Alienware, enligt bolagets hemsida från och med dagen för offentliggörandet. Även RAM oftast nämns i samband med datorer, är det används med många olika typer av elektronik, inklusive smartphones och spelsystem.

gränser

Datorer råd typiskt dig möjlighet att uppgradera mängden RAM-minne i systemet, utöver det ursprungliga beloppet ingår i detaljhandeln, med begränsningen är det operativsystem som körs på datorn. Om systemet kör X64, eller 64-bitarsversioner av Windows 7 Ultimate, Enterprise eller Professional, till exempel dess RAM kan utökas till 192GB. Windows Server 2008 R2 kan du bygga ut systemet RAM upp till 2TB på vissa versioner, enligt Microsoft. Dessa stora mängder RAM krävs endast om du kör en stor server för ett företagsnätverk eller hemsida, eller om du försöker att bygga en superdator. Med de flesta nya datorer fortfarande sjöfarten med mindre än 10 GB RAM och med dagen för offentliggörandet, kommer det sannolikt att ta flera år innan massbetalningssystem har 80GB till 200 GB RAM.

Lagring

Enkelt uttryckt, 200GB RAM kan hålla en stor mängd ytterligare information i jämförelse med 80GB. En ytterligare 120 GB minne kan ge utrymme för 23,100 mer MP3-filer eller 210 fler timmar videomaterial, enligt CFgear.com. Detta extra utrymme kan förbättra datorns prestanda genom att låta den köra fler program samtidigt, i motsats till att behöva potentiellt komma åt filerna flera gånger från hårddisken på grund av otillräcklig RAM. Installera en större mängd RAM-minne om du tänker köra flera program som kraftigt beskatta ditt system, inklusive videospel.

typer

inte tala om mängden RAM-minne hela historien om hur det kan påverka datorns prestanda. RAM finns i olika typer, inklusive enda datahastighet (SDRAM), double data rate (DDR), DDR2 och DDR3, som betecknar olika generationer RAM-teknik. Kontrollera vilken typ av RAM-enheten använder eller att du tänker köpa så att den använder den senaste tekniken möjlig. DDR3 RAM-typ är den senaste generationen, med SDRAM är den äldsta vanligaste typen, från och med dagen för offentliggörandet. DDR3 erbjuder förbättrad tillgång hastighet, vilket gör att datorn för att komma åt filer som lagras i RAM-minnet mycket snabbare än tidigare generationer. Så medan 200 GB RAM erbjuder en betydligt större lagringsutrymme, kan 80GB RAM med hjälp av nyare teknik kan du få tillgång till information snabbare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com