Kommer en Imation Flash Drive fungerar med Ubuntu?

April 30

Kommer en Imation Flash Drive fungerar med Ubuntu?


Din Imation flash-enhet, liksom de flesta större flash-enheter, är en plug-and-play-enhet; direkt ur förpackningen bör du kunna ansluta den till datorn och börja kopiera filer på enheten. Denna funktion ingår Ubuntu och andra Linux-system. Imation Disk Manager är något mindre förenlig men inte nödvändigt att köra din USB-enhet.

Flash-enheter

Din Imation flash-enhet är formaterad i filsystemet FAT, som är kompatibel med Windows, Mac och Linux. På Imation webbplats varje USB-enhet har ett avsnitt om systemkraven, inklusive operativsystem som stöds. Även om det inte finns någon anledning en Imation enhet inte skulle fungera med Linux kan du kontrollera systemkraven för sinnesro innan du köper en enhet.

Linux-Friendly filsystem

Filsystemet FAT har fullt stöd i Linux, och är lätt att använda på andra datorer, lämnar enheten som det är kommer att säkerställa maximal kompatibilitet mellan datorer och enheter. Om du vill formatera din USB-enhet specifikt att arbeta med Linux och inte med andra operativsystem och enheter kan du göra detta från Ubuntus Skivverktyg. Även om den nuvarande Ubuntu filsystemet - Ext4 - kan köras snabbare än FAT32 på flashminnes, är det inte stöds i Windows eller Mac-system utan användning av tredje part plug-ins.

Formatera din disk

Sätt din Imation flash-enheten till datorn och öppna Skivverktyg. På till vänster ser du alla dina lagringsmedia på datorn; under "kringutrustning" välj din USB-enhet. Mot den nedre halvan av fönstret ser du dina montering och formateringsalternativ. Klicka på "Avmontera volym;" Du kan inte formatera en monterad enhet. När omonterade klick "Format volym." Från "Typ" rullgardinsmenyn välja önskad filsystem. Fyll i namnet på din enhet i den tillgängliga textrutan. Klicka på "Format".

Imation Disk Manager

Imation erbjuder disk programvara som tillåter dig att partitionera och kryptera en del av alla dina flash-enhet; Däremot behöver inte tillgång eller hantera filer på din USB-enhet. Disk Manager är en EXE-fil avsedd för Windows, så det kommer inte att installera som standard på Linux. Om du vill använda programmet kan du försöka att installera den med vin, ett program för Linux som hjälper köra Windows-program, men det finns inga uppgifter i Vin databas som om huruvida programmet fungerar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com