Programvara för frilansprojekt

November 5

Programvara för frilansprojekt


Oavsett om du är en frilansande skribent, programföretag, fotograf eller ens en frilans PC delar utvecklare, det finns ett antal program som du kan inte och bör inte leva utan. Du behöver programvara för att hantera dina kundlistor, och ett program för att skicka / ta emot e-post till dessa kunder. Dessa program är särskilt viktigt om du har några projekt som kommer upp, för om du inte kan ordna ett lyckat projekt för din arbetsgivare, kan de inte anställa dig igen i framtiden.

Kalkylblad programvara för att hantera dina kundlistor

Förmågan att hantera dina kunder och arbetsgivare är en viktig färdighet för alla frilansare. Detta gäller särskilt om du har flera projekt som kommer upp. Om du inte kan få ett grepp om dina kontakter eller arbete, då projektet kommer att osammanhängande, osammanhängande och splittrad. Till exempel, om du är en frilansande skribent med fem eller sex artiklar för dagen, då måste du se till att du vet vem har beställt som artikeln var att skicka det och vem man ska skicka det till.

För detta behöver du kalkylprogram. Kalkylprogram är ett datahantering program som tillåter användare att skapa tabeller av kontakter, nummer, e-postadresser och kommentarer med lätthet. För din egen frilansprojekt, kan du ställa in en tabell som har följande rubriker: Frilans avdelning, Arbetsgivare; Kontakt Adress; E-postadress; Adress för att skicka arbete och belopp. Genom att fylla i tabellen på en regelbunden basis, du hantera dina frilansåtaganden utan att förlora detaljer eller information och utan att glömma att slutföra vissa uppdrag. Några exempel på populära och välrenommerade kalkylprogram är Microsoft Excel, Openoffice Calc och Lotus 1-2-3 (se Resurser).

Finansiell programvara för att hantera din inkomst

Ekonomisk förvaltning programvara är ett utmärkt val för att sortera dina inkomster och utgående summor. Dessa program är särskilt skickliga på att hjälpa dig beräkna dina lönecheckar, kostnader, skatter, löner och försäkringsersättningar. De flesta bra program för ekonomisk förvaltning kommer att ställa in alla dessa data till en enkel och lättnavigerat gränssnitt. Dessa program kan också samla in och beräkna din information för att berätta din årliga, månad eller vecka balanser. Detta är perfekt för frilansare, eftersom - som du är egenföretagare - du kommer att behöva ge självdeklaration information vid slutet av varje beskattningsåret. En bokföring programmet kommer att göra din avkastning tidseffektiv och stressfri. Uppdatera din finansiella information regelbundet så att du inte fastnar i pappersarbete eller glömma gamla betalningar; till exempel, uppdatera dina böcker varje vecka eller efter varje frilans projekt. Några bra bokföringsprogram inkluderar Quickbooks och Sage programvara (se Resurser).

E-postprogram att kontakta dina kunder

Att hålla i ständig kontakt med dina kunder och arbetsgivare är oerhört viktigt för alla frilansare i något ämne. E-post är en av de enklaste formerna av kontakt och, ännu viktigare, kan du skicka och ta emot dokument. Av denna anledning bör du registrerar dig med en ansedd e-postleverantör. Nästan alla bra e-postprogram är gratis och kan få dig ställa upp på några minuter. E-postleverantörer som Gmail, Hotmail, Yahoo Mail och AOL är gratis, lätt att använda och låter dig lagra stora mängder e-post minne. Några av dessa leverantörer också har lagt funktioner, såsom online-chattrum och online-dokumentdelning. Att få ett e-postkonto bör din högsta prioritet som frilansare; Om du inte har ett, kommer du inte bara ser oprofessionellt men kommer inte att kunna lämna in arbete, samtala med arbetsgivare eller motsvara kontakter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com