Så här ändrar registrerat namn i XP Systemegenskaper

November 6

En dator namn representerar den datorn till andra på samma nätverk. Om dess läge, ändamål eller primära användaren har ändrat, kan det vara bra att byta namn på en dator. Till exempel kan en dator som används för att vara i vardagsrummet nu vara i källaren. Du kanske har uppgraderat till en annan dator och använder den äldre för olika uppgifter. Eller du kanske har gett datorn till barn. Om datorn använder operativsystemet Windows XP, kan du ändra sitt registrerade namn genom att gå fönstret Systemegenskaper.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i vänstra hörnet av aktivitetsfältet.

2 Välj "Inställningar".

3 Välj "Kontrollpanelen".

4 Om du är i kategoriläge, välj "Switch to Classic View" längst upp till vänster. När du är i klassiskt läge är bakgrunden vit med undantag för sidofältet.

5 Välj "System" ikonen för att öppna fönstret Systemegenskaper.

6 Välj "Computer Name" -fliken.

7 Klicka på "Ändra" knappen.

8 Ange önskat datornamn i det övre textrutan.

9 Klicka på "OK."

10 Du kommer att få denna anmälan: ". Du måste starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft" Klicka på "OK."

11 Klicka på "OK" för att stänga fönstret Systemegenskaper.

12 Starta om datorn.

Tips

  • Windows XP Professional produktdokumentationen föreslår att man använder korta, beskrivande datornamn.
  • Ändra ett datornamn kommer att påverka delade resurser som lagras på din dator, till exempel en skrivare eller delade dokument. Om du har sådana resurser, se till att låta andra användare vet när du ändrar datornamnet.
  • Enligt Windows XP Professional produktdokumentation i vissa Internetleverantörer kräver datorer har ett specifikt namn. Om detta är din situation, varnar dokumentationen inte ändra datornamnet.
  • Om datorn är en del av en arbetsgrupp eller ett nätverk, kan ändra sitt namn få den att förlora tillgång till delade resurser såsom skrivare. Kontrollera med systemadministratören innan du ändrar datorns namn.
  • Se till att datorn inte har samma namn som en annan i nätverket. Enligt Windows XP Professional produktdokumentation den, kommer detta att orsaka problem på nätverket.
  • Om du befinner dig i en arbetsgrupp eller i ett nätverk, kommer andra att kunna se den nya datornamnet. Se till att det är något du inte har något emot dem att se.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com