Skillnader mellan Hyperlänkar & Link Knappar

March 22

Skillnader mellan Hyperlänkar & Link Knappar


Skillnaden mellan en länk och en länk knapp är att en knapp, även med text på det, är egentligen bara en hyperlänkad bild, medan en text hyperlänk är text. Knappar locka mer uppmärksamhet men bryta upp en sida, medan textlänkar håller fluiditet texten där de finns. HTML-kodning börjar på samma sätt med varje, men när hyper söker text, koden för en knapp infogar en tagg för en bild i stället. Det är en grundläggande skillnad, och en som bara tar minuter att lära sig.

HTML <A href> Tag

När du skapar en länk med Hypertext Markup Language, eller HTML, måste du använda <a href> taggen, om du vill länka text eller en bild. Du skriver denna kod:

<a href="link URL"> text eller bild </a>

Det är verkligen så enkelt. Textlänkar är enklare eftersom du bara skriva in texten du vill länka. För en bild, måste du ange sökvägen till bilden en annan webbadress.

Göra en länk Button

Processen att göra en knapp för att använda på en webbplats har blivit betydligt lättare under de senaste åren. Vissa webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att skapa rena, effektiva knappar på bara några minuter. Sajter som Cooltext.com, Makebutton.com och Buttongenerator.com alla erbjuder gratis knapp skapande. Naturligtvis kan med hjälp av en grafisk designverktyg som Photoshop ger ännu bättre och mer varierade resultat.

När knappen har skapats är allt du behöver göra ladda upp den till din webbplats och börja använda den. Använd filhanteraren (som finns i cPanel på ditt webbhotell) eller en FTP-klient för att placera dina nya bilder i domänen.

rollover-effekter

Använda rollover-effekter är en av de främsta skälen människor tycker om att använda knapparna i stället för text. Rollover-effekter i verkligheten bara två bilder. En är den ursprungliga knappen, och den andra är effekten. Kodning av överrullning eller "mouseover" effekt, åstadkoms med denna kod:

<a href="Link URL"> <img height = 50 längd = 100 onmouseover = "this.src =" image2 URL "," onMouseOut = "this.src =" image1 URL "," /> </a>

I slutändan, berättar du den sida som den första bilden är den länkade bilden och den andra bilden visas när musen svävar över länken.

Text vs. Button

Eftersom kodningen är så lika, när du skapar länkar är valet för text eller bild (knapp) i slutändan en av smak och syfte. Knappar kan vara elegant, men är ofta mer trendiga eller för att passa stilen på en sida. Placering är en annan fråga. Knappar se bra ut när omgiven av andra knappar, som i en navigeringsfältet eller i sidhuvudet eller sidfoten på en webbplats. En ensam knapp ser på sin plats.

Om du vill använda knappar, använda dem för en navigeringsfältet eller att fånga uppmärksamhet. Inte sätta dem i mitten av ett textstycke. Använd texthyperlänkar i en sådan situation.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com