Vad är en PGP signatur?

September 24

Vad är en PGP signatur?


Digitala signaturer kodas i filer, meddelanden och dokument för att garantera att filens innehåll är omodifierad. Pretty Good Privacy, eller PGP är ett krypteringsprogram som använder signaturer för autentisering syften.

PGP

PGP använder kryptering och dekryptering för att ge avskildhet. Kryptering innebär att omvandla digital information från en läsbar tillstånd till en oläslig tillstånd. För att läsa krypterade data, behöver du en nyckel eller ett lösenord.

Fungera

En PGP digital signatur kan mottagaren av en PGP-krypterat meddelande för att verifiera att meddelandets innehåll är intakt och att validera avsändarens identitet. PGP kan ställas in för att använda digitala signaturer automatiskt.

meddelande~~POS=TRUNC Digest

Innan du skapar en digital signatur för ett meddelande skapar PGP programmet en hash, eller meddelandesammandrag. En hash är ett förfarande som producerar en kort sträng av digital information som baseras på meddelandets innehåll. PGP kombinerar sedan denna hash med användarens privata nyckel för att skapa en signatur.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com