Hur man känner igen en dålig LCD bakgrundsbelysning

May 26

Hur man känner igen en dålig LCD bakgrundsbelysning


LCD-skärmar i bärbara datorer och bildskärmar är belysta av en fluorescerande bakgrundsbelysning. Om bakgrundsbelysningen inte kan uppvisa några udda symptom på vägen. Rosa skärmar, blekning eller ljusreglering och svaga, obelysta skärmbilder kan alla tyder på att det är dags att byta ut bakgrundsbelysningen. Innan reparation, naturligtvis utesluta andra faktorer såsom mjukvara och lösa kontakter som kan resultera i en display som inte fungerar eller inte är rätt.

Rosa displayer och andra felmods-

En av de vanligaste bakgrundsbelysning fel symptom är "rosa displayen." Detta visar förfall i bakgrundsbelysningen element som leder till misslyckande. Skärmen färg kan förbättras efter första turn-on. En skärm som är svagare än vanligt, eller dimmer i hörnen bara är också en trolig indikator på en progressiv bakgrundsbelysning problem. Om skärmen är helt mörkt och inte gå igenom en progressiv fel, kan det kräva viss diagnos för att fastställa orsaken till problemet

Grafikkort och kabel Failures

Den del av datorn som genererar displaybilder, kallas ofta displaykortet även om det kan integreras med moderkortet, kan producera problem liknande bakgrundsbelysning frågor. Den tillhörande kablage inuti den bärbara datorn eller mellan datorn och LCD-skärmen kan skapa bildproblem som vanligtvis visas antingen helt svart eller mer komplicerade än mörkläggning, till exempel en "bröt" eller "slits" utseende på grund av problem med tidssignaler.

Bakgrundsbelysning Ström och Software Control

Operativsystemet kan styra bakgrundsbelysning nivåer. Många bärbara datorer har funktionstangenter programmerade att höja eller sänka skärmens ljusstyrka genom programvara. Ljusstyrka problem i samband med programvara kan också vara resultatet av energisparinställningarna på bärbara datorer och felaktig eller skadad display drivrutin. Om problemet inte uppstår när datorn startas pausas (genom att trycka på rätt funktionstangent) på startalternativ skärmen innan operativsystemet startar den indikerar att en trolig programvaruproblem.

tvetydiga Symptom

Vissa problem i samband med bildskärmens ljusstyrka kan ha flera orsaker. En mörk skärm med bilder svagt synlig kan ha flera ursprung inklusive LCD bakgrundsbelysning misslyckande, motljus "inverter" misslyckande, eller en dimmer problem. En helt mörk skärm kan vara allt från enklare strömförsörjningsproblem till kablage. En display som lyser för bara några sekunder eller minuter kan vara relaterade till övervaka strömkretsarna, en dålig bakgrundsbelysning, växelriktare eller LCD-skärm.

Diagnos av LCD-skärm problem

Symtom som en rosa skärm som är typiska för bakgrundsbelysning misslyckande ger en enkel diagnos av problemet. En display över fem år är mer benägna att ha en sviktande bakgrundsbelysning. En LCD-skärmen kan flyttas till en annan dator för jämförelse, eller datorn kan stoppas under uppstart på BIOS konfigurationsskärmen för att utesluta operativsystemsproblem. Connector och problem med strömförsörjningen i bärbara datorer kan vara förknippade med tidigare reparationer, släppa av enheten eller bär den med skärmen placera stress på kablarna passerar genom gångjärnen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com