Hur man gör min hemsida Visa upp samma på olika stora bildskärmar

April 12

Hur man gör min hemsida Visa upp samma på olika stora bildskärmar


Webbutveckling är tufft för perfektion tillsammans med människor som används för att skriva ut layouter. Inte bara kan webbplatser visa olika på olika skärmar, men de kan också visa olika på olika webbläsare, användarkonfigurationer och operativsystem. Det är ok. Det finns fortfarande ett antal verktyg till ditt förfogande för att skapa ett så enhetligt utseende för din webbplats som möjligt, och vad som kallas en fast bredd layout är det bästa och enklaste sättet att komma igång.

Instruktioner

1 Öppna en HTML-fil på din webbplats för att redigera.

2 Direkt under <body> taggen längst upp i filen, lägga till följande rad:

<Div id = "wrapper">

Likaså direkt ovanför </ body> taggen i slutet av filen, lägga till följande rad:

</ Div>

Vad du gör är att linda hela innehållet på webbsidan i en division som du kan styla på ett visst sätt för att framstå som lika som möjligt över olika skärmar. Om din webbplats har en hel del HTML-sidor, måste du göra detta för varje sida.

3 Öppna din webbplats formatmall för att redigera. Om din webbplats inte har en formatmall (det ska vara en fil med en CSS förlängning, som står för Cascading Style Sheets), skapa ett nytt textdokument, spara det som "style.css" och ladda upp den till din server.

4 Lägg till följande kod i formatmallen:

div # wrapper {
margin: 0 auto;
width: 750px;
}

Detta åstadkommer två saker. "Marginal: 0 auto;" sätter de övre och nedre marginalen av omslaget till noll och vänster och höger om omslaget till "auto", som centrerar den på sidan.

"Bredd: 750px;" under tiden ställer in bredden av omslaget till 750 pixlar. På stora eller moderna monitorer detta kommer att se ganska mager, men vissa äldre skärmar har fortfarande en skärmupplösning på endast 800 x 600 pixlar. Om du inte är orolig (visserligen ganska liten) andel av befolkningen som fortfarande har en 800 pixel bred skärmupplösning, kan du förmodligen upp numret till 950 eller 1000.

5 Se till att formatmallen är länkad till andra sidor på din webbplats genom att inkludera denna linje någonstans mellan <head> och </ head> taggar för dina HTML-sidor:

<Link rel = "stylesheet" href = "style.css" type = "text / css" />

Se till att värdet efter "href" är den exakta filnamnet på din formatmall, och se till att den är i samma katalog som HTML-filer. När du är klar, kommer du att ha en webbplats som är oförändrad med en fast bredd oavsett vilken storlek övervaka din webbplats visas på.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com