Hur man reda på vem som besökt min e-postkonto

November 7

Hur man reda på vem som besökt min e-postkonto


Ett e-post hacker kan få obehörig åtkomst ditt e-postkonto på flera sätt. Phishing, använder dina cookies och gissa är alla sätt att få tillgång till dina e-postmeddelanden. Om du tror att du har en e-hacker, bör du först vidta försiktighetsåtgärder mot framtida obehörig åtkomst. Efter det kan du ta reda på vem som använt ditt e-postkonto genom sin Internetprotokoll (IP) adress.

Instruktioner

1 Känna igen tecken på obehörig åtkomst på ditt e-postkonto. En uppenbar indikator är när e-postmeddelanden visas ha lästs även om du inte har läst dem. Dessutom, om du kontrollera "Skickade mail" och "utgår Mail" mappar kan du märker meddelanden som har mailade eller borttagna utan din tillåtelse. Ett annat tecken är om e-postkonto har ändrats.

2 Kontrollera "Skickade mail" mapp för framåt från ditt e-postkonto. Den e-postadress som tar emot framåt är sannolikt att ägas av e-post hackare. Detsamma gäller om den sekundära e-postkonto har ändrats. Ägaren är förmodligen den person som har obehörig åtkomst till ditt e-postkonto.

3 Kontrollera IP-adresserna för aktiviteten på ditt e-postkonto. Om du använder Googles Gmail-tjänst, är detta så enkelt som att logga in och bläddra till botten av sidan. Där kommer att ange tid och IP-adressen för den sista aktiviteten på ditt e-postkonto. Om du klickar på Aktivitetskontroll, kan du hitta ännu mer information om den person som åt ditt e-postkonto. (Om du har en annan e-postleverantör, måste du kontakta sitt stöd för denna information.) IP-adressen anger platsen och identiteten på den person som har loggat in på ditt konto.

Tips

  • Att ta reda på vem som använder obehörig åtkomst till ditt e-postkonto är sekundärt till hindrar honom från att fortsätta att göra det. Ändra ditt lösenord omedelbart till en som är säkrare. Det bör innehålla siffror, versaler och symboler. Undvik att använda namn på makar, husdjur och barn.
  • En professionell e-hackare använder ofta verktyg för att dölja sin IP-adress eller stjäl någon annans. Även om du hittar IP-adressen som har fått obehörig åtkomst till ditt e-postkonto, kan det möjligen vara en rökridå för en professionell e-hacker. Också kontakta e-postleverantören för att förklara vad som hänt. Detta kan hindra dig från att blockeras i händelse av att din e-hackare har använt ditt e-postkonto på ett sätt som bryter mot användarvillkoren.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com