Pålitlig Transport Protocol

December 29

Pålitlig Transport Protocol


Det finns ingen standard som kallas "Tillförlitlig Transport Protocol." Det finns dock ett antal transportprotokoll som fokuserar på tillförlitlighet. Den vanligast implementeras av dessa är Transmission Control Protocol (TCP).

Funktioner

Den huvudsakliga funktionen av en tillförlitlig transportprotokoll är som är "förbindelseorienterad." Motsatsen till detta är en "anslutningslöst" system. Ett anslutningslöst systemet sänder ut ett paket av data och kontrollerar inte om den kom, om den kommit i ordning eller om det kom intakt. Pålitliga protokoll utföra dessa kontroller och de två ändpunkterna i transmissionen samordna för att säkerställa att alla avsedda data tas emot korrekt.

Fungera

Tillförlitligheten skapas genom att upprätta en session för att länka samman de två ändpunkter i ett samtal, vilket gör att data kan skickas i en serie av paket. Denna session är "anslutning" som gör protokollet tillförlitlig. Det genomförs i både sändare och mottagare och bestämmer hur dessa två parterna förhandla fram ett samband, behålla den och bryta den.

Exempel

TCP är mest kända pålitliga transportprotokoll, men det finns andra. En direkt konkurrent till TCP är tillförlitlig Data Protocol (RDP). Den expanderande forskningsområde för trådlösa nätverk innefattar skapandet av nya transportprotokoll. Området multicast kräver också speciella pålitliga funktioner som tillhandahålls av den föreslagna EIGRP Pålitlig transportprotokoll och PMG Pålitlig transportprotokoll.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com