Hur man använder en IDE Controller kort med Linux

June 23

Operativsystemet Linux blir ett alternativ till både Windows och Apple operativsystem på grund av dess tillförlitlighet, robusthet och, inte minst, fri kostnad. Linux-system är också utbyggbart och redo att hantera många kringutrustning, inklusive IDE kontrollerkort. Även IDE har ersatts av ATA-styrenheten i de flesta datorsystem, IDE kontrollerkort är fortfarande användbara.

Instruktioner

1 Köp en IDE-kontrollerkort. Se till att den är kompatibel med både moderkort och Linux operativsystem. Kontrollera på tillverkarens webbplats eller på Linux sajter och forum om huruvida kortet du installerar är ett bra val.

2 Stäng av din Linux-maskin.

3 Öppna datorns hölje.

4 Jorda dig genom att röra en stor metallföremål. Detta tar bort eventuell statisk elektricitet byggs upp i kroppen, vilket kan skada datorkomponenter.

5 Ta IDE kontrollerkortet ur förpackningen. Installera det i en tom kortplats. Se till att kortet är korrekt och ordentligt i kortplatsen. Säkra på plats med en skruv.

6 Bifoga alla IDE-hårddiskar till styrkortet. fäster också strömförsörjningen enheterna.

7 Avsluta ärendet och sätt tillbaka skruvarna.

8 Starta upp din Linux operativsystem. Om du byter ut en ombord IDE controller med kortet, måste du gå in i ditt system BIOS och berätta det inte att använda den inbyggda IDE. Var noga med att spara BIOS efter att ha gjort några ändringar.

9 I en grafisk Linux-installation, såsom Ubuntu, kan du kontrollera att systemet är att se din nya IDE controller genom att öppna upp Enhetshanteraren. Annars kan du öppna upp ett terminalfönster. Skriv in "df" kommando (utan citationstecken), och systemet kommer att svara med en lista över installerade enheten. Du bör se din nya regulator listan.

Tips

  • IDE-styrenheter kan också användas för att göra RAID (Redundant Array av billiga diskar) backup-system.
  • Var försiktig med att göra ändringar i BIOS. I vissa versioner, kan du göra en säkerhetskopia av din nuvarande BIOS om något går fel med de ändringar du gör.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com