Hur fungerar Ethernet Work?

September 2

Vad är Ethernet?

Ethernet är en typ av anslutning mellan datorer som ligger till grund för de flesta lokala nätverk (LAN). Den fungerar också som en av de viktigaste metoderna för att ansluta en dator eller ett nätverk till en Internet-hubb. Ursprunget till Ethernet var tanken att ansluta flera datorer i ett nätverk via koaxialkablar; sedan dess har det utvecklats till en mycket mer sofistikerat system som använder specialiserade Ethernet-kablar som ansluter till ett centralt nav eller router för att nätverka samman flera datorer.

ethernet Hårdvara

Det finns tre huvudsakliga delar av Ethernet hårdvara: Ethernet-kort eller adaptrar, Ethernet-kablar och Ethernet routrar och hubbar. Ethernet-kort, eller adapter, är den komponent som faktiskt är installerad i varje dator som ansluts till nätverket via Ethernet-kabel; det är hårdvaran som datorn använder för att sända och motta datapaket över nätverket och Internet. Ethernet-kablar finns i ett antal olika stilar, med de vanligaste är kategori 5 (Cat5) eller kategori 6 (Cat6) kablar. Kablarna innehåller flera trådar som möjliggör överföring av data i båda riktningarna till och från datorn. Den slutliga maskinvarukomponent är navet, eller router, som används av nätverket; denna hårdvara styr inom datordata över nätverket så att rätt datorer kan dela det och även kan fungera som en länk till Internet.

Ethernet och Internet

När man använder ett Ethernet-nätverk, nätverkets router fungerar också som en bro till Internet. Routern ansluts till modemet, som bär Internet signalen, skicka och ta emot datapaket förfrågningar och dirigera dem till rätt datorerna i nätverket. Även om ett nätverk inte används och endast en enda dator är närvarande, i de flesta fall att dator ansluts till modemet med hjälp av en Ethernet-kabel (eller om en trådlös router används, då routern kommer att anslutas till modemet).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com