Steg till effektiv Ordbehandling

February 22

Steg till effektiv Ordbehandling


program bearbetning ord är datorprogram som gör att du kan skriva dokument. Tekniken för datorer gör ordbehandling en mycket annorlunda process från att skriva för hand eller med en skrivmaskin. Det finns många strategier för att göra ordbehandling mer effektivt och ändamålsenligt, bland annat skriva rekursivt, förstå hur man kopiera och klistra in, och med hjälp av stavning och grammatik kontroll.

Lär dig skriva rekursivt

Ordbehandling kan du skriva rekursivt snarare än linjärt. De flesta människor naturligtvis skriva rekursivt, även om detta kan vara svårt när man skriver för hand eller med en skrivmaskin. Du kan skriva alla dina idéer i ett dokument och starta i mitten av din uppsats, rapport eller brev, sedan gå tillbaka och skriva början. program bearbetning ord underlättar också redigering, så oroa dig inte om att få varje ord eller mening perfekt på din första utkast. Du kan alltid gå tillbaka till korrekturläsa din text och använda datoriserade stavning och grammatik kontroll.

Använd formatering

Ordbehandling kan du välja olika teckensnitt, teckenstorlekar och andra format. Om du vill ändra teckensnittet för text, markera den och gå till teckenmenyn i verktygsfältet. Du kan välja ett annat teckensnitt genom att bläddra igenom teckensnitten, eller göra texten fet eller kursiv av genom att klicka på "B" eller "I" under teckensnitten. I allmänhet är Times New Roman standard accepterade teckensnittet. Fet och kursiv stil är användbara för betoning, speciellt för Rubrikerna i ett dokument. Sträva efter enkel formatering snarare än tjusiga teckensnitt eller alltför många specialeffekter; läsbarhet är nyckeln.

Använd stavningskontroll och grammatikkontroll

Stavningskontroll och grammatikkontroll är också mycket användbar ordbehandlings element. Microsoft Word stava automatiskt kontrollerar och grammatik kontrollerar dokument; stavfel är understrukna med röda squiggles, medan grammatiska fel är understrukna med gröna krumelurer. Du kan högerklicka på varje förekomst för föreslagna ändringar, eller så kan du gå till Review-menyn och klicka på "Stavning och grammatik" att granska alla dina fel på en gång. Tänk på att du fortfarande manuellt ska korrekturläsa; Ordet kommer inte fånga felstavningar som är stavningar av andra ord.

Läs tidsbesparande genvägar

Kopiering / klippa och klistra kan du kopiera eller ta bort en del av texten och återge det någon annanstans i samma dokument, i ett annat dokument, eller från en webbsida på ett dokument. Att kopiera, markera text och sedan hålla ned Ctrl (förkortat Ctrl på många tangentbord) och skriv "C." Att klistra, flytta markören där du vill att texten och håll nere Ctrl-tangenten och skriv "V." Att skära, markera text och använda Ctrl-X. Spara ditt arbete omedelbart genom att hålla ner Ctrl-tangenten och skriva "S." På samma sätt, omedelbart ut med kontroll-P. Och det är alltid en bra idé att säkerhetskopiera ditt arbete genom att spara det på ett flashminne eller en extern hårddisk, eller e-posta den till dig själv.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com