SSD Vs. en hårddisk

October 21

En väsentlig del av varje dator, en hårddisk lagrar allt från dina personliga filer till datorns operativsystem. Känd som en icke-flyktig form av datalagring, innebär detta att hårddisken behåller sin information även när datorns strömmen bryts. Traditionella hårddiskar har tjänat datorer och bärbara datorer i årtionden, men nyligen en ny konkurrent, solid state-hårddisk, eller SSD, har kommit ut på marknaden.

Hårddiskar

En hårddisk finns inom en sluten metallbehållare avsedda att skydda inre magnetiserade komponenter. Den innehåller också en elektrisk motor, läs / skrivhuvuden och en tallrik. Dessa delar alla arbeta tillsammans för att läsa och skriva information från fatet. Hårddisken processer kommandon från datorn för information och använder motorn att stänga av diskens lämplig plats medan läs / skrivhuvuden utföra datorns ursprungliga kommando. Hårddisken innehåller också en fysikalisk allokering fil, som diagram ut platser för nya filer och håller register över de platser i befintliga filer.

Solid State-hårddiskar

Medan en SSD fyller samma uppgifter läsa och skriva data, fungerar det på ett väldigt olika sätt. Med hjälp av några rörliga delar alls, använder en SSD istället olika marker med flashminne, en annan form av icke-flyktigt minne, för att lagra data. Driv registrerar information genom sina flashceller, som utnyttjar elektriska laddningar för att lagra data. Den rymmer att data på obestämd tid tills en annan elektrisk laddning raderar det. Till skillnad från traditionella hårddiskar, kan en dator inte bara skriva gamla data och måste radera den i bitar.

Jämförelse

Hastigheten förblir SSD största fördel jämfört med traditionella hårddiskar, ibland till storleken av 100 gånger snabbare. Eftersom en SSD använder inga rörliga delar, går det tystare än en traditionell hårddisk och på grund av mindre inre friktion, körs det svalare också. En SSD motstår också skador från chock, såsom en droppe, bättre än en traditionell hårddisk. Hårddiskar utför fortfarande vissa uppgifter bättre än SSD, dock. Hårddiskar hantera små filer mycket snabbare än SSD, som förvaltar minne i större bitar. Flash-minne tenderar också att bära ut över en tidsperiod som dess celler får överväldigad av skriv / radera / omskrivning process. När vårdas och bevaras från fysiska stötar kan hårddiskar pågå en mycket lång tid.

Kosta

I kanske dess enskilt största strejk kostar en SSD mycket mer än en traditionell hårddisk för samma minneskapacitet, vilket många att motstå övergår till den nya tekniken. Båda typerna av enheter tenderar att ha en genomsnittlig kostnad per gigabyte kapacitet. Medan dessa priser har långsamt minskat, har båda modellerna upplevt lika droppar som inte har löst prisskillnaden problemet. Casual webbläsare och andra lätta datoranvändare kommer inte att gynnas av en SSD så dramatiskt som de som använder grafikintensiva och applikations tunga system, vilket gör den extra kostnaden en dealbreaker.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com