Hur man skräddarsy brevpapper Använda Mozilla Thunderbird

November 29

Hur man skräddarsy brevpapper Använda Mozilla Thunderbird


Den populära gratis e-postprogram Mozilla Thunderbird kan du anpassa hur e-postmeddelanden du skriver visas. Som en hänvisning till den traditionella pennan och pappersform att skriva bokstäver, är den anpassade bakgrunden kallas brevpapper. Om du vill att dina e-postmeddelanden att ha lite mer visuellt tilltalande än den grundläggande svart-på-vitt standard, så här för att anpassa din Thunderbird brevpapper. Spara en bakgrund design som du redan har skapat kommer att spara tid i framtiden om du vill använda samma design. Detta sparade bakgrunds kallas en mall. Stegen här hänvisar till Thunderbird version 3.1, men bör också arbeta för tidigare versioner.

Instruktioner

Skapa brevpapper för ett enskilt meddelande

1 Öppna ett nytt e-postmeddelande genom att klicka på & ldquo; Skriv & rdquo; längst upp på sidan.

2 Placera markören i det område där du kommer att skriva meddelandet. Klicka på & ldquo; Format & rdquo; menyn högst upp i meddelandet sidan rullgardinsmenyn aktivering. Klicka & ldquo; sidfärger och bakgrunder, och rdquo; som bör vara det sista alternativet på menyn format. Du har nu en redigeringsruta.

3 Välj formateringsalternativ som du vill. Du har några alternativ: Du kan enkelt ändra bakgrundsfärg eller teckenfärg eller båda, eller så kan du lägga till en egen bild som ska användas som bakgrund.

4 Att skapa anpassade bakgrund med en bild, klicka på & ldquo; Välj Arkiv & rdquo; längst ned i redigeringsrutan. Detta öppnar ett fönster fil-val. Hitta bildfilen som du vill använda som bakgrund. Du kan använda de flesta bild filtyper, inklusive JPEG, PNG och BMP. När du hittar bilden, markera den och klicka på & ldquo;. Öppna & rdquo;

5 Kontrollera valda bakgrunds genom att visa miniatyr visas i redigeringsfönstret. Om du är nöjd med bilden, klicka på & ldquo;. OK & rdquo; Du har nu bakgrunden du valde visas i e-postmeddelandet. Komponera meddelandet som vanligt och skicka det.

Spara brevpapper som en mall

6 Säkerställa att bakgrund och andra formaterings aspekter av meddelandet är korrekta. Saker som kommer att sparas som en del av mallen inkluderar bakgrunden (antingen färg eller bild), teckenfärg och teckenstorlek.

7 Klicka i rutan Ämne i öppna e-postmeddelandet. Skriv in namnet du vill använda för den nya mallen. Använd ett beskrivande namn så om du skapar flera mallar, du & # 039; ll att kunna hitta dem lätt.

8 Klicka på menyn "File" längst upp på sidan. På rullgardinsmenyn välj "Spara som". Du bör nu se alternativ för "File", "Utkast" och "Mall". Klicka på "mall" för att spara filen på din "Mall" mappen.

9 Skapa ett nytt meddelande genom att använda den sparade mallen genom att välja mappen "mall" i den vänstra panelen i huvudThunder sidan. Detta kommer att öppna en lista med alla sparade mallar i huvudfönstret. Välj den mall som du vill använda och dubbelklicka på den för att öppna ett nytt e-postmeddelande med bakgrunden du väljer.

Tips

  • Se till att e-text är läsbar mot den valda bakgrunden. Om det är nödvändigt, ändra teckenfärg i redigeringsrutan.
  • Använd en Thunderbird-tillägg för att förenkla och förbättra processen för redigering brevpapper.
  • Undvika olämpliga bakgrunder för förvärvsarbetande e-postmeddelanden.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com