Handledning om hur man skapar Mac kalkylblad

July 27

Handledning om hur man skapar Mac kalkylblad


Microsoft Excel är synonymt med kalkylblad, och medan det finns en version tillgänglig för Mac inte är designad av företaget. Numbers är Mac större kalkylprogram, och är ofta tillsammans med andra program under titeln iWork. Numbers är ett mycket intuitivt program och erbjuder några funktioner som inte finns i andra kalkylprogram.

Instruktioner

1 Köpa en kopia av Numbers om du inte redan har det. Du kan kontrollera om det i Finder> Program> iWork.

2 Starta programmet.

3 Skapa ett nytt kalkylblad, antingen från en mall eller en tom fil. iWork har många mallar tillgängliga, och mer kan hittas på nätet på olika platser.

4 Ändra storlek på en tabell genom att dra i det nedre högra hörnet. Flytta bordet runt arket genom att dra det övre högra hörnet.

5 Klicka på en cell och skriv dina data. Du kan ange siffror, text eller specialtecken.

6 Formatera dina data genom att välja de önskade cellerna och klicka på knappar i "Format" bar. Alternativen omfattar valuta, procentsatser och decimaler.

7 Lägga till funktioner genom att välja en rad uppgifter och tittar på det nedre högra hörnet av programfönstret. De vanligaste funktionerna är listade, såsom summa, medelvärde, Min, Max och greve. Om du vill använda någon av dessa, dra och släppa titeln på den önskade funktionen på den cell där du vill att den ska visas.

8 Skaffa fler alternativ genom att välja en kolumn och Ctrl-klicka (högerklicka på en mus med två knappar) den bokstav som tilldelats den. En meny kommer upp som låter dig sortera innehållet, lägga till ytterligare kolumner och ta bort eller dölja kolumnen.

Att sortera innehållet i en kolumn, först välja de data som du vill ändra. Gå till menyn och välj "Sortera stigande" (AZ) eller "Sort decending" (ZA).

För att lägga till, ta bort eller dölja kolumner genom att klicka på antalet kolumnen för att markera hela kolumnen. Välj sedan önskat alternativ på menyn.

9 Ändra ordning rader och kolumner genom att dra och släppa dem från en position till en annan. Till exempel kan du gå från kolumner ABCDE till ABECD helt enkelt genom att dra kolumn E mellan C och D, i stället för att kopiera eller skriva in all data.

10 Applicera en stil i tabellen. Markera tabellen du vill justera genom att klicka-dra över det. Välj sedan en stil i "Styles" rutan till vänster på skärmen. Några stilar du kan välja mellan inkluderar Basic, Ledger och Gray rubriker. Varje alternativ har en liten bild för att ge dig en aning om vad en stil kommer att se ut innan du väljer det.

11 Lägg till ytterligare tabeller till arket genom att klicka på "Tabeller" -knappen i verktygsfältet och välja den typ av tabell som du vill.

12 Skapa ett diagram genom att välja data som du vill representerade. Klicka på "Chart" i verktygsfältet och välja vilken typ av diagram eller graf som du vill använda. Den valda data automatiskt konverteras till en bildrepresentation. Om du ändrar den valda dataområdet uppdateras diagrammet automatiskt.

13 När du är klar med ditt kalkylblad, spara ditt arbete genom att välja Arkiv> Spara.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com