Bläckpatroner som är kompatibla med HP

October 30

Hewlett-Packard har gjort stationära och bärbara datorer, bildskärmar, handdatorer och skrivare i över 20 år. Under den tiden har företaget använt ett antal olika typer av teknik för att göra utskrifter möjligt. På grund av detta, flera typer av bläckpatroner är kompatibla med olika HP-skrivare beroende på den teknik som används i deras utveckling.

Bläckpatroner

Bläckpatroner är en av de mest populära typer av patroner som finns i tryckmarknaden. Bläckstråle stil av patronen är helt enkelt en liten väska full av bläck toner vätska. Detta fall är perforerad av skrivaren och bläck sugs ut och appliceras efter behov. Bläckpatroner finns i både pigment- och färgämnesbaserat bläck system; pigmentbaserat bläck som sitter ovanpå papperet medan färgämnesbaserat bruk ett system där bläck används för att färga själva papperet. Bläck teknik som används av HP för sina skrivare kallas Vivera, och detta bläck har utformats för att erbjuda levande färger och långvariga, fotokvalitet. Bläckpatroner används i flera HP Deskjet, Officejet, Smart och PSC modell skrivare.

Laser-tonerkassetter

Även om vissa laserskrivare använder också en flytande toner för utskrift, skrivare använder oftare torr toner i form av ett mycket fint pulver. Detta pulver är tillverkad av plast, såsom akryl- och styren och överdragna med pigmentet för att producera olika färger. När laserskrivaren börjar skriva ut, snurrar det en trumma som magnetiskt laddar partiklarna i toner och sedan använder värme för att binda tonern på papperet. Även om denna process tar en stund att värma upp, så småningom laserskrivare kan producera kopior och utskrifter snabbare än bläckstråleskrivare. Denna bläckpatron är vanligt i industriella kopiatorer och stora volymer skrivare, och används av HP i LaserJet-serien skrivare.

dot Matrix

Matrisskrivare har utskrift sedan 1970. Även i de flesta hem och kontor dessa skrivare har ersatts av mer förfinade skrivare, matrisskrivare som HP 2932A är fortfarande i bruk i dag, särskilt i tunga miljöer. Dessa skrivare använder små stift för att plantera bläck i papperet. Den matrisskrivare kräver ett band stil bläckpatron som täcker ett band med bläck pulver som rullar genom den bakre patronhylsa. Denna typ av bläckpatron är nära besläktad med ordbehandlare och skrivmaskins patroner.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com