Hur du skapar din egen virtuella bil

June 3

En växande gemenskap av 3-D artister vilja skapa återges 3-D bilder på sina datorer och placera dem på webbplatser för att andra ska uppskatta. Många av dessa artister också vilja använda 3D-program modellering för att skapa modeller som de använder i dessa gör, ibland till och med erbjuda modeller för försäljning till andra. En populär modell är en bil. Bilmodeller sträcker sig från det enkla till det fotorealistiska. Följande steg kommer att skapa en tecknad typ bil i Hexagon, men med ytterligare förfining det lätt kan göras till en fotorealistisk version.

Instruktioner

1 Ta bilder av en bil som du kan använda som en referens för din modell. Bilderna tas framifrån, sidan och toppen (du kommer antagligen behöva parkera bilen under ett fönster för denna sista skottet). Ladda bilder till en mapp på hårddisken.

2 Öppen Hexagon. Gå till "Scene Properties" och klicka på "Bläddra" -knappen bredvid varje "Galler" listan. För var och en, bläddra till en av de bilder som du tog och ladda den. Du bör ladda framifrån bild på baksidan nätet, sidovyn foto på den vänstra gallret och uppifrån foto på bottenrosten. Dessa bilder kommer att visa på gallren i vyn och kan användas som referenser när du bygger din modell.

3 Klicka på "Primitives" fliken modellering och välj "Cube" primitiv. Rita kuben i "perspektiv" vy. Välj "Vertex" -fliken modellering och klicka på "Surface Extrude" verktyg. Välj framåtvända polygon på kuben och använda verktyget för att utvidga det framåt för att bilda den främre delen av bilen. Detta bildar nya polygon ansikten som kan förfinas ytterligare med hjälp av "Surface Extrude" och "Tessellation" verktyg. Du kan också justera punkterna i modellen direkt med "Move" funktion "Universal Manipulator" verktyg. Extrudera ryggen läge och topp polygoner från stammen och toppen av bilen, förfina dem.

4 Välj "Primitives" verktyg och välj "Cylinder". Använd "Scale", "Position" och "Rotera" driften av "Universal Manipulator" för att göra denna cylinder i ett hjul. Upprepa detta för de andra däcken.

5 Välj "Material / Skuggning Domain" -fliken till vänster. Välj polygoner du vill vara i samma färg, såsom karossen, och klicka på "ny domän." Byt namn på domänen "Body" eller ett annat namn som du väljer, och ändra material färg till vad färg du väljer. Gör detta för varje del. Spara din modell som en "Wavefront OBJ."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com