Hur man säkerhetskopiera data till DVD

September 29

När en hårddisk kraschar eller virus korrupta Windows, kan du installera program eller program och återställa datorn till en ny liknande tillstånd. Dina dokument och data, å andra sidan, är omöjligt att ersätta om du inte har en säkerhetskopia. Därför, om du har data du kan inte ersätta, spara den på externa media är ett klokt val. USB-minnen och hårddiskar är bra alternativ men benägna att misslyckas eller oavsiktlig överskrivning. Så, om du letar efter ett säkert sätt att säkerhetskopiera dina viktiga datafiler, bränna dem på en DVD och förvara dem på en säker plats.

Instruktioner

1 Högerklicka i skrivbordet i Windows. Klicka på "Ny" och sedan "mapp" på popupmenyn. Ange "Data Backup" eller något liknande som mappnamn och tryck på knappen "Enter".

2 Klicka på "Start" och sedan "datorn". Bläddra till en mapp som innehåller data som du vill säkerhetskopiera till DVD. Öppna mappen.

3 Tryck på "Ctrl" och "A" för att markera alla filer och undermappar i mappen. Alternativt, håll "Ctrl" och klicka på enskilda filer och undermappar som du vill säkerhetskopiera till DVD.

4 Tryck på "Ctrl" och "C" för att kopiera valda filer och mappar i Windows Urklipp. Minimera Utforskarens fönster.

5 Dubbelklicka på mappen du skapade tidigare på skrivbordet. Efter mappfönstret öppnas genom att trycka på "Ctrl" och "V" för att kopiera filer och mappar från Windows Urklipp till den nya mappen.

6 Bläddra till andra mappar på din hårddisk som innehåller data som du vill säkerhetskopiera till en DVD. Kopiera och klistra in filer och mappar till den nya mappen på skrivbordet i Windows.

7 Sätt in en tom DVD-skiva i datorns DVD-brännare. Om Windows Spela upp automatiskt öppnas, stänga den.

8 Öppna mappen som innehåller de filer du vill säkerhetskopiera. Tryck på "Ctrl" och "A" för att välja alla filer och mappar i den nya mappen. Högerklicka på en av de markerade filerna och klicka på "Egenskaper" på popupmenyn.

9 Vänta några sekunder för den totala storleken på alla markerade filer och mappar som ska visas i fönstret Egenskaper. Storleken för alla filer och mappar visas bredvid "Size" etikett. Om värdet "Size" är mindre än 4,7 GB, kan du bränna alla filer och mappar till en enda DVD-skiva. Om värdet "Size" är större än 4,7 GB, måste du avmarkera filer och mappar för att minska den. Obs - Du kan avmarkera filer och mappar genom att hålla "Ctrl" -tangenten samtidigt som du klickar på de du vill utesluta från den första skivan med säkerhetskopian. Du kan bränna överblivna filer eller mappar till en andra DVD om det finns alltför många för att passa på en skiva.

10 Klicka på "Burn" i Windows Explorer verktygsraden. Ange ett volymnamn för skivan i "Disc Title" fältet. Klicka på "Med en CD / DVD-spelare" alternativet, sedan "Nästa".

11 Klicka på "Burn" -knappen och vänta på att Windows ska kopiera de markerade datafiler till tom DVD-skiva. Efter bränningen är klar, Windows matar ut skivan automatiskt. Bränn ytterligare skivor som behövs.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com